1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Arama çalışmalarının 16. günü
Arama çalışmalarının 16. günü

Arama çalışmalarının 16. günü

Yetkililer bugün, iki gölün derinliklerini üç ceseti bulmak amaçlı dalgıçlar ve robot kamera ile taramaya başladı.

A+A-

Yetkililer bugün, iki gölün derinliklerini üç ceseti bulmak amaçlı dalgıçlar ve robot kamera ile taramaya başladı. 35 yaşındaki Kıbrıslı bir ordu subayı, beş kadının ve iki çocuğun öldürülmesinden sorumlu tutularak gözaltında tutuluyor. Polis, zanlının cinayetleri itiraf ettiğini ve cesetleri nereye attığını anlattığını belirtti. Bugüne kadar ikisi Mitsero'daki terk edilmiş bir maden ocağında, biri Orounta'daki bir atış kuyusunda, biri ise Mitsero yakınlarındaki Kokse Limni'deki asidik bir gölde olmak üzere toplamda dört ceset bulundu.

Kamera aynı gölde ikinci bir valiz tespit etti!

Aramalarda kullanılan robotik kamera aynı gölde ikinci bir valiz tespit etti. Dalgıçların ise valizi çıkarması bekleniyor. Öte yandan dalgıçlar, Xyliatou'da başka bir ceset için daha arama yapıyor.

Maden şaftında bulunan cesedin ise Filipinli Arian Palanas Lozano'ya ait olduğuna inanılıyor, ancak kesin tespit için DNA testlerinin sonuçları bekleniyor.

Kuyuda bulunan cesedin, Nepalli bir kadına ait olduğuna inanılıyor. Zanlının polise isim vermesine rağmen, cesetin kimliği hala onaylanmadı.

Beş İngiliz uzman, güney polisine soruşturmalarda yardım amaçlı dün Kıbrıs’a geldi. Gelen uzmanlar koroner, klinik psikoloğu ve karmaşık suçlar konusunda uzman kişilerden oluşuyor.

Cyprus Broadcasting Corporation (CyBC) ise, zanlının üç yıl boyunca cinayet işlemeye neyin tetiklediğini araştırarak polise yardım edeceğini ve daha fazla mağdur olup olmadığını belirlemeye çalışacaklarını söyledi.

Bu haber toplam 2075 defa okunmuştur
İlgili Haberler