1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Anlaşmazlığın değil, uzlaşının haberini yazalım'
'Anlaşmazlığın değil, uzlaşının haberini yazalım'

'Anlaşmazlığın değil, uzlaşının haberini yazalım'

   Kıbrıslı Türk ve Rum Gazeteciler Birliği Başkanları’ndan ortak 3 Mayıs mesajı…

A+A-

Kıbrıslı Türk ve Rum Gazeteciler Birliği Başkanları Sami Özuslu ile Giorgios Frangos, basının Kıbrıs’ta ‘çözümsüzlük ve ayrılığın’ değil, ‘çözümün ve birleşmenin’ haberini yazması dileğinde bulundu. Özuslu ve Frangos, basın özgürlüğünün Kıbrıs’ta federal bir çözümle maksimum düzeye ulaşacağına dikkati çekerek, toplum liderlerine ‘cesaretle çalışın’ mesajı verdi.

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla Kıbrıs Türk Gzeteciler Birliği (KTGB) Başkanı Sami Özuslu ile Kıbrıs Gazeteciler Sendikası (ESK) Başkanı Giorgios Frangos ortak bir açıklama yaptı.

Kıbrıs Türk basınına Türkçe, Kıbrıs Rum basınına da Rumca olarak ve eş zamanlı dağıtılan açıklamada Özuslu ile Frangos, “Karşılıklı kabul edilebilir federal bir çözümle Kıbrıs’ın yeniden birleştirilmesi, tüm ada sathında basına maksimum özgürlüğü sağlayacaktır” dedi.

KTGB ve ESK Başkanları Sami Özuslu ve Giorgios Frangos, Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde ‘anlaşmazlığın değil, uzlaşının haberlerini yazalım’ mesajı verdi.

Özuslu ve Frangos, basın özgürlüğünün bir ütopya değil, ‘etik olarak doğru olan ve iyi yönetilen demokratik bir devlette her gazeteci için ideal bir amaç ve ilkesel bir değer’ olduğuna dikkati çekti.

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum gazetecilerin basın özgürlüğü ve medyadaki çoğulculuğu güçlü bir şekilde desteklemeleri için, diğer ülkelerdeki meslektaşlarıyla kıyaslandığında daha fazla sebepleri olduğuna işaret eden iki başkan, basın özgürlüğünün özgür bir ülkede ve dış talimatlardan uzak var olabileceğine vurgu yaptı.

“Karşılıklı kabul edilebilir federal bir çözümle Kıbrıs’ın yeniden birleştirilmesi, tüm ada sathında basına maksimum özgürlüğü sağlayacaktır. Bu, bizim ortak hedefimiz, arzumuz ve isteğimizdir.”

Toplum liderlerine ‘Kıbrıs’ın, federal bir devlet altında yeniden birleştirmesi doğrultusunda cesurca çalışmaları’ çağrısı yapan KTGB Başkanı Özuslu ile ESK Başkanı Frangos şöyle devam etti:

“Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk gazeteciler olarak iki toplumu ayıran herhangi bir konuda yazmaktan yorulduk. Farklılıkları ve zıtlıkları,  muhalif çıkışları ve reddetmeleri ele almaktan yorulduk. Yakınlaşmalar, anlaşmalar ve iki toplumu yakınlaştıracak gelişmelerin haberlerini yazmak istiyoruz. Karşılıklı olarak kabul edilmiş bir çözümün uygulanması süreciyle ilgili haberleri yazmak istiyoruz.

“Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk gazeteciler olarak iki toplumu ayıran herhangi bir konuda yazmaktan yorulduk. Anlaşmalar ve iki toplumu yakınlaştıracak gelişmelerin haberlerini yazmak istiyoruz.”

Karşılıklı kabul edilebilir federal bir çözümle Kıbrıs’ın yeniden birleştirilmesi, tüm ada sathında basına maksimum özgürlüğü sağlayacaktır. Bu, bizim ortak hedefimiz, arzumuz ve isteğimizdir.”

 

Bu haber toplam 2172 defa okunmuştur
Etiketler : , ,