1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Anayasa’nın “İsyanım İşgale” çıktı
Anayasa’nın “İsyanım İşgale” çıktı

Anayasa’nın “İsyanım İşgale” çıktı

Mahmut Anayasa’nın, duvar yazıları, düz yazılar ve şiirlerinden oluşan “İsyanım İşgale” isimli kitabı çıktı.

A+A-


Mahmut Anayasa’nın, duvar yazıları, düz yazılar ve şiirlerinden oluşan “İsyanım İşgale” isimli kitabı çıktı.

Khora Yayınları’nın on üçüncü kitabı olarak basılan “İsyanım İşgale”, 1997’den bu güne Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan hadiselere, yer yer mizahi,  yer yer duygusal, yer yer ise öfkeli bir perspektifle yaklaşıyor.

Kitabın önsözünü Şener Levent kaleme alırken, yayına hazırlanmasını Münür Rahvancıoğlu üstlendi. Düzeltilerini Pınar Piro, kapak ve sayfa tasarımını ise grafiker Ömer Tatlısu yaptı.

Kitabın “Kayıp Kıbrıslı” başlıklı önsözünü kaleme alan Şener Levent “Bir solukta okudum elinizde tuttuğunuz kitabı... İçim dışım Kıbrıs doldu” diyor ve ekliyor:

“İsyanım İşgale diye yürekten gelen bir çığlık, gür bir ses, önlenemeyen bir başkaldırı var bu kitapta... Zaman Zaman bir ironi, zaman zaman da dobra bir ifadeyle çıkıyor her sayfa karşımıza... Hem de tatlı konuşma dilimizle...”

1962 yılında Lefkoşa’da doğan Mahmut Anayasa, iki yıl Ortam gazetesinde, dokuz yıl da Yenidüzen Gazetesi’nde duvar yazıları ve makaleler yazdı. 2011 yılından bu yana Afrika Gazetesi’nde haftalık yazılar yazmaktadır. Ayrıca 2008 yılından beri sosyal paylaşım ağı olan Facebook’ta yazılar ve şiirler yayınlamaktadır. (TAK)

Bu haber toplam 2473 defa okunmuştur
Etiketler : ,