1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. 'AKSAYAN NE VARSA TELAFİ EDECEĞİZ'
AKSAYAN NE VARSA TELAFİ EDECEĞİZ

'AKSAYAN NE VARSA TELAFİ EDECEĞİZ'

Başbakan İrsen Küçük, yeniden UBP başkanı olarak seçildiği kurultay sonrasında evinin önünde toplanan partililere önce balkondan el sallayarak teşekkür etti

A+A-

 

Kurultayın ardından Küçük:

“Kurultay sürecinde aksayan ne varsa telafisi için ne gerekirse yapacağız”

“Bu kurultay makamların kendi faaliyet alanlarını belirleyecek bir sonuç da ortaya koymuştur.”

 “Her makamın kendi mesuliyet ve sorumluluk alanını bilmesi gerekir. Böyle olmadığı müddetçe ülkede demokrasi de ve demokratik yöntemlerle hizmet vermek de mümkün olmaz”


Başbakan İrsen Küçük, yeniden UBP başkanı olarak seçildiği kurultay sonrasında evinin önünde toplanan partililere önce balkondan el sallayarak teşekkür etti, ardından da yoğun tezahürata sonucunda açıklama yaptı.
Başbakan İrsen Küçük yaptığı konuşmada, son 4 aydan beri medyanın gündeminden çıkmayan ve ülke siyasetinin gündemini tutan UBP’nin 21 Ekim sonrasında ortaya çıkan duruma bugün nihayet son noktasını koyduklarını belirterek, bu sürecin uzun sürdüğünü, özellikle parti için 4 ayın büyük kayıp olduğunu ifade etti.

Sadece hükümet değil Parlamentonun da hizmet vermesi gerek

Kendilerinin hükümet çalışmalarıyla parti çalışmalarını mümkün mertebe birlikte yürütmediklerini belirten Küçük, hükümet çalışmalarını, halkın işlerinin aksamaması için ayrı platformda yürüttüklerini ancak parti çalışmalarının ve özellikle parlamento çalışmalarının etkilendiğini söyledi.
Küçük, hükümeti ilk olarak azınlık hükümeti olarak kurmalarına rağmen şuan 30 milletvekiline sahip bir parti olduklarını anlatarak, yine de parlamentoda ciddi bir çalışma ortaya koyamadıklarını çünkü meclis komitelerinin toplanmadığını, yasaların üremediğini ve bazı sıkıntılar yaşandığını kaydetti.Tüm bunların kökenine bakıldığında kurultayda partinin gruplaşmasının görüldüğünü ifade eden Küçük, şu an mecliste ve komitelerde hükümetten gönderilmiş 70 yasa olduğunu halkın hizmet beklediğini ve sadece hükümetin değil parlamentonun da hizmet vermesi gerektiğini söyledi. Küçük, “Parlamento yasayı üretecek, o yasayı hükümet uygulayacak ve böylece halka hizmetler ulaşmış olacaktır” diyerek, yarından itibaren 30 milletvekiline sahip UBP’nin bu çalışmaların başında olacağını vurguladı.

LTB adayı bugün açıklanacak

Küçük, acil bir diğer çalışmanın da Lefkoşa Belediyesi’nin 7 Nisan’da yapılacak başkanlık seçimi ve 12 belediye meclis üyesinin seçimi olduğunu belirterek, önceden de Genel Yönetim Kurulu’nun belirlediği gibi kurultayın bir gün sonrasında, yani yarın (bugün), adaylarını açıklayacaklarını söyledi.
Halkın hizmet beklediğini ve bu doğrultuda parlamentodaki komitelerin de yeniden şekilleneceğini dile getiren Küçük, sonrasında da 2014 genel seçimlerinin hazırlığı içerisinde gireceklerini kaydetti.
“Önümüzde çok çok önemli halk için büyük imkanlar da vardır, 2013, 14, 15 yıllarını kapsayan Ankara’yla imzalanan ekonomik programdır” diyen Küçük, bu programın büyük imkanlar sağlayacağını, altyapıların yüzde 90’ının yapılmış olacağını, reel sektörün daha da güçleneceğini, turizmin, eğitimin, tarımın, hayvancılığın destekleneceğini ve daha birçok hizmetler getireceğini belirtti. “Kurultay noktalanmıştır. Atatürk Spor Salonu’nda açıklanan sonuçtan sonra artık bizi büyük hizmetler bekler” diyen Küçük, yarından itibaren 30 millletvekiliyle birlikte birlik beraberlik içinde halkı hizmet vermek için devam edeceklerini söyledi. Geciken hizmetler nedeniyle halka özürlerini de ileten Küçük, evinin önüne kadar gelip kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

“Ben UBP Başkanı olarak seçildim, grup başkanı olarak benimle çalışacaklar” 

Başbakan İrsen Küçük konuşmasının ardından, “Bu kurultay UBP’de bir ilk miydi artık yeni bir dönem mi açılıyor çünkü Cumhurbaşkanı’nın desteklediği bir aday ilk kez kaybediyor” diyen basın mensubuna, “2 kez kaybetti. Tabi ki bu sorgulanacaktır ülkede yarından itibaren birçok şey değişecektir” dedi. Başka bir basın mensubu ise, Kaşif’in, “uzun zamandır bizi meclis grup toplantılara çağırmıyorlar alınan kararlarda bizim hiçbir rolümüz olmadı” dediği hatırlatılarak bundan sonra nasıl çalışılacağını sorması üzerineyse, Başbakan Küçük, “arkadaşlar 8-9 kişilik bir grup olarak çalışma eğilimine geçmişlerdir…. Tabii ki bu süre içerisinde de grup toplantısı yapamadık. Her grup toplantısına da çağırdık ancak ayrıca yaptığımız toplantıları da grup toplantısı olarak nitelemek yanlıştır” dedi.
Küçük, yarından itibaren bütün çağrıların 30 milletvekiline olacağını söyleyerek, “ zaten bunu başka türlü düşünmek mümkün değildir. UBP bütün halinde hizmet verecekse 2014 seçimine kadar görev yapacaksa, grup halinde çalışmak mecburiyetindedir. Bugün ben UBP başkanı olarak seçildim dolayısıyla da grup başkanı benim. Bu çalışmaları benim başkanlığımda sürdürülmek mecburiyetindedirler” dedi.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1096 defa okunmuştur