1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Adayımızın paylaşımlarını beğenen çalışanlara mobbing uygulanıyor”
“Adayımızın paylaşımlarını beğenen çalışanlara mobbing uygulanıyor”

“Adayımızın paylaşımlarını beğenen çalışanlara mobbing uygulanıyor”

CTP Girne İlçe Başkanı Ongun Talat, Girne Belediye Başkan adayı Şenkul’un Facebook paylaşımlarını beğenen ya da Şenkul’a selam veren kişilere, belediyenin mevcut yönetimi tarafından mobbing uygulandığını iddia etti.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne İlçe Başkanı Ongun Talat, Girne Belediyesi’nin mevcut yönetimi tarafından, CTP’nin belediye başkan adayına destek çıkan çalışanlara yönelik mobbing uygulandığını iddia etti.

Yazılı bir açıklama yapan Talat, CTP’nin Girne Belediye Başkan adayı Murat Şenkul’un sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarına beğeni koyan, hatta Şenkul’a sokakta selam veren çalışanlara belediyenin mevcut yönetimi tarafından mobbing uygulandığını söyleyerek, “belediye yönetimi, artık iyice yaklaşan seçimleri kaybedecek olmanın getirdiği panikle, çalışanlar üzerindeki baskı ve tehditlerini iyice artırmaya başlamışlardır” dedi.

“Bu baskılar artık oy verme talebinin çok ötesine geçmiş ve sistematik bir boyuta varmıştır. Artık çalışanlara mevcut belediye başkanının seçim çalışmaları kapsamında yürüttüğü etkinliklere katılım sağlama ve kamuoyu önünde açık destek verme gibi talimatlar verilmeye başlamıştır. Tüm bunlara uymayacak olmaları halinde ise çalışanlara işten durdurma, kadrolama ihtimalini yitirme, görev yeri değişikliği gibi birçok tehdit yöneltilmektedir.

Tüm bu baskı ve tehditleri uygulayanların kimler olduğunu ve neler yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Cumhuriyetçi Türk Partisi olarak bu çağda bu uygulamaların devam etmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu konuda çok net ve kararlıyız. Eğer bu uygulamalara derhal son verilmezse, bu baskı ve tehditlere tenezzül etmeye devam edecek olan ilgili şahısları isim isim deşifre edeceğimizi kamuoyunun bilgisine getiririz. 

Bel-Paz Ltd. ve belediye çalışanlarına ise 26 Aralık sabahından itibaren bu belediye başkanı ve yönetim anlayışından kurtulacaklarının sözünü veriyoruz.  Yeni dönemde tüm Girne halkı gibi çalışanlar da eşit, adil ve demokratik bir belediye yönetimine kavuşacaklardır. Kimsenin siyasi görüşleri ve kişisel yakınlıkları yüzünden ayrımcılığa uğramayacağı, iş barışına kavuşmuş bir belediyenin en büyük güvencesi yeni dönemdeki Belediye Başkanı Murat Şenkul ve Cumhuriyetçi Türk Partisi olacaktır.”

Bu haber toplam 2194 defa okunmuştur