1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 6 sanık için istinaf dosyalandı
6 sanık için istinaf dosyalandı

6 sanık için istinaf dosyalandı

Girne’deki ‘hamileliliği yasa dışı sonlandırma’ davasıyla ilgili Başsavcılık dün sabah Yüksek Mahkeme’de istinafa başvurdu.

A+A-

Didem MENTEŞ

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran Girne’deki ‘hamileliliği yasa dışı sonlandırma’ davasıyla ilgili Başsavcılık gerekli çalışmaları tamamlayıp istinaf dosyaladı.

Davanın Kıdemli Savcısı Erdinç Akyener, kısa süre içerisinde 6 sanık ile ilgili ayrı ayrı istinaf sebeplerini hazırladığı dosyaların dün sabah Yüksek Mahkeme’ye sunulmasını sağladı.

Başsavcılık, Başkanlığı’nı Fatma Şenol’un yaptığı Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seran Bensen’den oluşan Ağır Ceza Mahkemesi’nin 28 Mart’ta vermiş olduğu davayla ilgili bazı hususların ve sanıklarla ilgili kararın hatalı olduğu gerekçesiyle istinaf başvurusu yaptı.

Başsavcılık, Başkanlığı’nı Fatma Şenol’un yaptığı Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seran Bensen’den oluşan Ağır Ceza Mahkemesi’nin 28 Mart’ta vermiş olduğu davayla ilgili bazı hususların ve sanıklarla ilgili kararın hatalı olduğu gerekçesiyle istinaf dosyaladı

Savcılık karara “hatalı” deyip istinaf dosyaladı

Savcılık istinaf sebeplerini 14 gün dolmadan tamamladı. Yargıtay Ceza 24’den 29’a kadar her sanık için ayrı ayrı istinaf dosyalayan Savcılık, dün sabah başvuruyu gerçekleştirdi.

İstinaf başvurusunda, davadan mahkum olan Fahri Karagözlü, Rasiha Serdaroğlu ve Ayşegül İşbilen’in cezalarının artırılması, davadan beraat eden Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Özkent Tunçbilek ve Taner Okburan’ın da mahkum edilmesi için talepte bulunuldu. Davaya bakan Ağır Ceza Heyeti’nin vermiş olduğu kararının hatalı olduğunu savunan Savcılık, davayla ilgili çok kapsamlı bir dosya tanzim etti.

İstinaf başvurusunda, davadan mahkum olan Fahri Karagözlü, Rasiha Serdaroğlu ve Ayşegül İşbilen’in cezalarının artırılması, davadan beraat eden Mehmet Ali Tunçbilek , Verda Özkent Tunçbilek ve Taner Okburan’ın da mahkum edilmesi için talepte bulunuldu.

3 mahkumiyet 3 beraat verilmişti

Hatırlanacağı üzere 28 Mart’ta ‘hamileliliği yasa dışı sonlandırma’ davasıyla ilgili karar açıklanmıştı. Karar neticesinde; sanıklar Fahri Karagözlü, Rasiha Serdaroğlu ve Ayşegül İşbilen “adam öldürme”, "ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek” ve “çocuğun doğumunu gizlemek” davalarından beraat ederken, sadece 'çocuk düşürmeye teşebbüs' ve “hamileliği yasa dışı olarak sonlandırmak” davalarından suçlu bulunup mahkum edilmişti. Dr. Fahri Karagözlü 5 yıl, Dr. Rasiha Serdaroğlu 4 yıl ve ebe hemşire Ayşegül İşbilen de 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Öte yandan “Adam öldürme” dahil aleyhine beş dava getirilen Taner Okburan ve aleyhlerine “adam öldürme” davası dışında diğer dört dava getirilen Tunçbilek çifti ise beraat etmişti.

 

Bu haber toplam 3809 defa okunmuştur
İlgili Haberler