1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ’40 bin TL borcu, taksit geriliği var, Düzenli ödeme yapamadı’
’40 bin TL borcu, taksit geriliği var,  Düzenli ödeme yapamadı’

’40 bin TL borcu, taksit geriliği var, Düzenli ödeme yapamadı’

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Genel Müdürlüğü’nden Sadi Kazafanalının elektrik kesintisi ile ilgili açıklama

A+A-

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Genel Müdürlüğü’nden, günlerdir kamuoyunda elektrik akımı kesildiğinden dolayı, ölü bıldırcın ve bozulan bıldırcın yumurtalarını KIBTEK önüne dökmesiyle gündeme gelen Sadi Kazafanalı ile ilgili açıklama yaptı.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Kurumdan yapılan açıklamada, Sadi Kazafanalı’nın 40 bin 271 TL borcu olduğu ve bu borcun taksitlendirilerek kendisine kolaylık yapıldığı belirtildi.

YENİDÜZEN’in ulaştığı Kazafanalı, halen daha elektriğinin kesik olduğunu belirterek, hayvanlarının ölmeye devam edeceğini ifade etti.

Kazafanalı’nın son bir yıl içerisinde aylık bakiye taksitleri ve güncel tüketimini ödemekte güçlük çektiği ifade edilirken, taksit geriliği ve güncel faturalarını düzenli ödeyemediği için elektrik akımının otomatik olarak sistem tarafından kesildiği belirtildi.

Tüketiciyi kasıtlı olarak mağdur etme gibi bir düşünceye sahip olmadığının altını çizen Kurum, yaklaşık bir yıldır Kazafanalı’ya sürekli yardımcı olduklarını kaydederek, “Tüketicimiz basına gitmek yerine İdareye başvurmuş olması durumunda, her zaman olduğu gibi gerekli kolaylık yine sağlanacaktı” denildi.

 Elektrik Kurumu günlerdir kamuoyunda elektrik akımı kesildiğinden dolayı, ölü bıldırcın ve bozulan bıldırcın yumurtalarını KIBTEK önüne dökmesiyle gündeme gelen Sadi Kazafanalı’yla ilgili açıklama yaptı: “40 bin 271 TL borcu var, taksitlendirme yapıldı, taksit geriliği ve güncel faturalarını düzenli ödeyemediği için elektrik akımının otomatik olarak sistem tarafından kesildi”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama:

“Son Günlerde medyada elektrik enerjisi kesildiği için mağdur olduğu ifade edilen bir tüketici ile ilgili haberler Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu olarak bu açıklamayı elzem haline getirmiştir.

İlgili tüketici 15 Eylül 2015 tarihinde elektrik enerjisi borcunun yüksek olduğunu ve bunu ödemekte güçlük çektiğini elektrik kurumu idaresine bildirmiş ve borcunu taksitlendirme talebinde bulunmuştur.

Bunun üzerine Yönetim Kurulu ilgili tüketicini bakiye borcu olan toplam 40.271,31 TL bakiye 48 eşit taksite bölmüş ve 839,01 TL’lik ödemeler halinde bakiyesini ödemesi mutabakatına varmıştır.

Taksitlendirme kolaylığı yapılan her tüketici gibi, aylık bakiye taksitlerinin yanı sıra, söz konusu ay tüketilen güncel miktarı da ödemekle yükümlü olduğu bilgisine getirilmiştir.

Taksitlerini 37 gün içerisinde her ay ödemesi gereken tüketici, özellikle son bir yıldır ödeme güçlüğü çektiği için hemen  hemen her ay taksit geriliği ve her ay çıkan faturalarını düzenli ödeyemediği için elektrik akımı otomatik olarak sistem tarafından kesilmektedir.

Bilindiği gibi Elektrik İnkişaf Nizamnamesi gereği son devre faturası hariç 469 TL üzerinde bakiye borcu bulunan tüketicilerin elektrik akımları sistem tarafından otomatik olarak kesilmektedir. Ayrıca taksit borcu bulunan tüketicilerin de 2 taksit geriliği olması halinde sistem tarafından otomatik olarak kesilmekte, tüketiciler yeterli ödemeyi yaptığı zaman da sistem otomatik olarak elektrik akımı açmaktadır. Bahse konu tüketicimiz yaklaşık bir yıldır ödeme güçlüğü çektiği için her ay çıkan yeni faturaları ve taksit geriliğinden dolayı akımı otomatik olarak kesilmektedir. Ancak tüketicimizin bu durumunu bilen Kurum Yönetimi akımı kesilen tüketicinin yeterli ödemeyi yapamamasına, bir üretici olduğu ve mağduriyet yaşamaması için İdarenin talimatı ile elektrik akımı açılmaktadır.

Basına yansıyan bu son olayda yine 10 Mayıs 2017 tarihinde taksit geriliği olduğu için sistem otomatik olarak elektrik akımını kesmiştir. Tüketici ödemesi gereken taksit geriliğinin tümünü yine ödeyemediği için sistem otomatik olarak açma işlemini yapmamıştır. Tüketicimizin mağdur olmaması için İdare tarafından talimat verilerek elektrik akımı açtırılmıştır. Ancak 12 Mayıs 2017 tarihinde bu kez de tüketicinin güncel bakiye borcundan dolayı akımını sistem otomatik olarak kesmiştir.

Bunun üzerine tüketicimiz de basına konuyu bildirmiş ve bu gelişmeler yaşanmıştır. Sonuç olarak Kıb-Tek Yönetimi ilgili tüketiciye yaklaşık 1 yıldır sürekli yardımcı olmaktadır. Üretim yapan bu tüketicimizi Kurumumuzun kasıtlı olarak mağdur etme gibi bir düşüncesi olmadığı gibi kendisine ödeme konusunda sürekli yardımcı olunmaktadır.

Tüketicimiz basına gitmek yerine İdareye başvurmuş olması durumunda, her zaman olduğu gibi gerekli kolaylık yine sağlanacaktı.

Söz konusu tüketicimizi bu süreç içerisinde mağdur etmek bir yana, bir üreticin zor gününde yanında olmaktan başka bir gayreti olmayan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu İdaresi, haksız yere eleştirilmekte olmasına rağmen, ona destek konusundaki tavrımız değişmemiştir.

Kamuoyuna ve kamuoyuna eksik bilgi ile oluşturulmuş haberleri yayanlara önemle duyurulur”.

Neler yaşanmıştı?

Sosyal medyada Elektrik Kurumu ile yaşadığı sorun ve kurum önünde yaptığı eylemle gündeme gelen genç girşimci Sadi Kazafanalı, elektrik kesintisi yüzünden kaybettiği ölü bıldırcınlarını ve bozulan bıldırcın yumurtalarını götürüp KIB-TEK'in kapısının önüne dökmüştü.

Kazafanalı, YENİDÜZEN’e açıklama yapmış, bir buçuk yılda yaklaşık 100 bin TL zarara uğradığını belirtmişti.

Kazafanalı, kesik olan elktriğinin, perşembe güne dek açılmadığı taktirde 35 TL daha zarar edeceğini belirtmişti.

Kazafanalı, “Borç benim borcum, her şeye rağmen, ben önümüzdeki ay da götürüp bin 500 yüz TL aylık borcumu ödeyeceğim” demişti.

Sabah saatlerinde YENİDÜZEN’in ulaştığı Kazafanalı, elektriğinin halen daha kesik olduğunu dile getirdi.

 

Bu haber toplam 4157 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler