1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. 3 HAFTA TUTUNABİLDİ
3 HAFTA TUTUNABİLDİ

3 HAFTA TUTUNABİLDİ

İsmet Kotak veda etti • Üç haftadır yaşam mücadelesi veren eski bakanlardan, politikacı, gazeteci İsmet Kotak, dün akşam yaşama gözlerini yumdu • Ailesinin yurt dışından gelecek olması nedeniyle İsmet Kotak’ın cenazesi, salı günü def

A+A-

 

 

 

 

İsmet Kotak veda etti

 

·        Üç haftadır yaşam mücadelesi veren eski bakanlardan, politikacı, gazeteci İsmet Kotak, dün akşam yaşama gözlerini yumdu

 

·        Ailesinin yurt dışından gelecek olması nedeniyle İsmet Kotak’ın cenazesi, salı günü defnedilecek. Kotak’ın cenazesiyle ilgili ayrıntılı programın bugün açıklanması bekleniyor

 

 

 

Kıbrıs Türk siyasi ve basın tarihinin sembol isimlerinden İsmet Kotak yaşama veda etti.

20 Ağustos’tan beridir YDÜ Hastanesi’nde derin komada kalan eski bakanlardan, politikacı, gazeteci İsmet Kotak, dün akşam hayata gözlerini yumdu.

Üç haftalık derin koma durumunun ardından, İsmet Kotak’ın ölüm haberi ülkede büyük üzüntü yarattı.

İsmet Kotak’ın vefat haberini alan ailesi ve sevenleri, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne akın etti.

Kotak’ın ölümü sonrasında YDÜ Hastanesi’nde yapılan basın toplantısında YDÜ Hastanesi Başhekimi Sevim Erkman, Kotak’ın 20 Ağustos’ta geçirdiği kalp krizi sonrası beyine oksijen gitmemesinden dolayı derin komaya girdiğini kaydetti. Erkman, Kotak’ın derin komadan çıkamayarak 21.50 sıralarında hayatını kaybettiğini belirtti. Öte yandan İsmet Kotak’ın oğlu Serhat Kotak ise acılarının büyük olduğunu ve cenazenin salı günü defnedileceğini açıkladı.

Ailesinin yurt dışından gelecek olması nedeniyle İsmet Kotak’ın cenazesi, salı günü defnedilecek. Kotak’ın cenazesiyle ilgili ayrıntılı programın ise bugün açıklanması bekleniyor.

 

İSMET KOTAK KİMDİR?

1939 yılında Mağusa’da doğdu.

Namık Kemal Lisesi’nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girerek 1962 yılında yüksek tahsilini tamladı. Öğrencilik yıllarından başlayarak gazetecilik yaptı; muhabir ve yazar olarak Hür Söz, Akın, Halkın Sesi, Bozkurt ve Zafer gazetelerinde çalıştı. Türkiye basınında, muhtelif yayın organlarında haber ve makaleleri yayınlandı. Haftalık haber ve yorum dergisi Olay’ın genel yayın yönetmenliğini üstlendi.

Kıbrıs’ta, çeşitli kültür ve gençlik örgütleri kurarak başkanlık görevi yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kıbrıslılar Birliği’nin de kurucularından ve başkanlarındandır.

1969 yılına kadar Mağusa Türk Kooperatif Bankası Müdürlüğü yaptı. 1969-1976 yılları arasında, Çalışma, Kooperatif, Rehabilitasyon ve İskan İşleri Üyeliği (Bakanlığı) görevini yürüttü.

1970 seçimlerinde, Mağusa bölgesinden Temsilciler Meclisi Türk üyeliğine seçildi. 1976’da Ulusal Birlik Partisi’nden Mağusa milletvekili oldu. 1981 ve 1990 genel seçimlerinde, milletvekili olarak yeniden Meclis’e girdi.

Demokratik Halk Partisi Genel Başkanlığı yaptı.

1982-1983 yıllarında Sanayi ve Kooperatifler Bakanı olarak hükümette görev aldı. 06.12.1983’te oluşan Kurucu Meclis’te de üyelik yapmıştır.  Halen gazetelerde köşe yazarlığı yapmaktadır.

8 Temmuz 1985 tarihinde milletvekilliği sona ermiştir. 6 Mayıs 1990 tarihinde yeniden milletvekili seçilen Kotak’ın milletvekilliği görevi 1 Ekim 1993 tarihinde sona ermiştir. Kotak, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürlüğü yanında çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yapmıştır.

Evlidir ve üç çocuk babasıdır.             

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2282 defa okunmuştur