1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 1 ay cezaevine gönderildi
1 ay cezaevine gönderildi

1 ay cezaevine gönderildi

Hakkındaki ihraç kararı kaldırılan, sahte belge tedavüle sürme’, ‘telefonla taciz’, ‘ciddi darp’, ‘askeri yasak bölgeyi ihlal’ gibi suçlardan 13 adet sabıkası bulunan V.Ç isimli zanlı, 1 ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

A+A-

‘Yasaklı göçmen’ ilan edilmesine rağmen hakkındaki ihraç kararı kaldırılan, sahte belge tedavüle sürme’, ‘telefonla taciz’, ‘ciddi darp’, ‘askeri yasak bölgeyi ihlal’ gibi suçlardan 13 adet sabıkası bulunan V.Ç isimli zanlı, 1 ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Ayşe GÜLER

 

‘Yasaklı göçmen’ ilan edilmesine rağmen hakkındaki ihraç kararı kaldırılan, ‘sahte belge tedavüle sürme’, ‘telefonla taciz’, ‘ciddi darp’, ‘askeri yasak bölgeyi ihlal’ gibi suçlardan 13 adet sabıkası bulunan V.Ç isimli zanlı, 1 ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

V.Ç isimli zanlı önceki gün bir banka müdürü ile bir polis memurunu tehdit edip, Girne Adli Şube’deki bilgisayarlara kafa attığı gerekçesiyle tutuklanarak, Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmıştı.

Mesai saatinin aşılması nedeniyle önceki gün V.S ile ilgili karar verilememişti.

“2 kefil de zanlının suç işlemeyeceğine kefil olmadı”

Zanlı, dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu, zanlının aleyhindeki suçların ciddi olduğuna, bağlantılı olduğuna dair de yeterli şahadetin yer aldığına bulgu yaparak, bu tür suçların işlenmesinin amme menfaatine ciddi zarar verdiğini, toplumda infial yarattığını dile getirdi.

Önceki günkü duruşmada mahkeme huzuruna 2 kişinin kefil olarak geldiğini hatırlatan Mesutoğlu, bu kişilere yakından tanık olup, gözlemlediğini belirtti.

Mesutoğlu, mahkeme huzuruna çıkan ve gençlik yıllarından beridir arkadaşı olan ilk tanığın, zanlının serbest kalması halinde başka bir suç işlememesine kefil olmayacağına dair beyan verdiğini dile getirdi.

13 adet sabıkası var

Her iki tanığın da zanlının yurt dışına kaçmayacağına kefil olmakla birlikte, suç işlemeyeceğini  kefil olmayacağına dikkat çeken Mesutoğlu, zanlının KKTC vatandaşı olmamasına rağmen ailevi anlamda ciddi bir bağı olduğunu belirtti.

Mesutoğlu, 2005 ila 2010 yılları arasında azımsanmayacak, 13 adet sabıkasının bulunduğuna vurgu yaparak, zanlının ‘sahte belge tedavüle sürme’, ‘telefonla taciz’, ‘ciddi darp’, ‘askeri yasak bölgeyi ihlal’ gibi suçlardan da hapislik cezası aldığını açıkladı.

Yasaklı göçmen ilan edildi, 2 kez affedildi

Zanlının YASAKLI GÖÇMEN ilan edilmesine rağmen idare tarafından bu kararın 2 kez kaldırıldığını ve adaya döndüğünü dile getiren Mesutoğlu, bu şansı olumlu değerlendirmediğini, dikkatli davranmadığını ifade etti.

Mesutoğlu, zanlının tekrardan suç işlemesine karşı, amme menfaati yararına hareket etmek için hapis cezası alması gerektiği kanaatine vardığını açıkladı.

Bu bağlamda zanlının yurt dışına çıkışı yasaklayarak, seyahat ve pasaport belgelerine polis tarafından el konulmasına emir veren Mesutoğlu, davası görüşülünceye kadar 1 ayı geçmeyen süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini emretti.

 

Bu haber toplam 2106 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,