1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “1-2 haftaya af çıkacak, işlemlerimi yapacağım”
“1-2 haftaya af çıkacak, işlemlerimi yapacağım”

“1-2 haftaya af çıkacak, işlemlerimi yapacağım”

Lefkoşa’daki rutin denetimlerde ‘kaçak’ oldukları tespit edilen 3 kişi tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı, zanlılardan birinin savunması dikkat çekti: “Bana fırsat verin, 1-2 haftaya af çıkacak. Af çıkınca işlemlerimi yaptıracağım.”

A+A-

Lefkoşa’da gerçekleştirilen rutin denetimlerde ülkede kaçak kaldıkları tespit edilen G.C.O., B.S.N. ve E.K. tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili detayları aktaran polis, Çarşamba günü Lefkoşa'da, Cürümleri Önleme Şubesi personeli tarafından rutin kontroller yapıldığını aktardı.

Polis, bu kapsamda G.C.O. isimi şahısla ilgili yapılan muhaceret kontrolünde 11 Haziran 2021 tarihinden itibaren 880 gündür; B.S.N. isimli şahsın 5 Kasım 2022 tarihinden itibaren 368 gün ve E.K. isimli şahsın ise 24 Aralık 2016 tarihinden itibaren 2 bin 510 gün Kıbrıs’ın kuzeyinde ikamet izinsiz yaşam sürdüklerinin tespit edildiğini aktardı.

Polis memuru, zanlılar G.C.O. ile B.S.N.’nin ülkede herhangi bir bağı olmadığını belirtti, E.K.’nin ise ülkede lise eğitimi gören bir kızı olduğunu söyledi.

Polis memuru, zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek, 20 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmelerini talep etti.

Polisin ardından söz hakkı alan E.K., kızının ülkede olduğunu ifade ederek, “Bana fırsat verin, bir-iki haftaya af çıkacak. Af çıkınca işlemlerimi yaptıracağım” dedi.

Diğer iki zanlının avukatı ise müvekkillerinin öğrenci kaydı olduğunu, ancak muhaceret işlemlerini yaptırmadıklarını söyledi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlıların 20 günü aşmayan bir süre ile cezaevine gönderilmesine karar verirken, bu süre içerisinde isterlerse muhaceret işlemlerini yapabileceklerine dikkat çekti.

Bu haber toplam 57922 defa okunmuştur
Etiketler : ,