1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kuzey Kıbrıs otelleri yeniden Booking.com’da
Kuzey Kıbrıs otelleri  yeniden Booking.com’da

Kuzey Kıbrıs otelleri yeniden Booking.com’da

Mart 2018’de HOLLANDA merkezli online otel rezervasyon servisi Booking.com’a Türkiye’de mahkeme kararıyla yasak getirilmesiyle birlikte Kuzey Kıbrıs otellerinin de liste dışı kalma sorunu aşıldı. 

A+A-

Mart 2018’de HOLLANDA merkezli online otel rezervasyon servisi Booking.com’a Türkiye’de mahkeme kararıyla yasak getirilmesiyle birlikte Kuzey Kıbrıs otellerinin de liste dışı kalma sorunu aşıldı.  Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın girişimiyle bu sorun ortadan kalktı, dünden itibaren Kuzey Kıbrıs otelleri siteye yeniden eklendi.

Didem MENTEŞ

Mart 2018’de HOLLANDA merkezli online otel rezervasyon servisi Booking.com’a Türkiye’de mahkeme kararıyla yasak getirilmesiyle birlikte Kuzey Kıbrıs otellerinin de liste dışı kalma sorunu aşıldı.  Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın girişimiyle bu sorun ortadan kalktı, dünden itibaren Kuzey Kıbrıs otelleri siteye yeniden eklendi.

Sorunun gündeme gelmesiyle devreye giren Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Booking.com yetkilileri ile irtibata geçti. Bir süre devam eden yazışmaların ardından sorun giderildi ve Kuzey Kıbrıs otelleri yeniden sitede yer aldı.

YENİDÜZEN’e konuşan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Ercan Turhan, bunun sevindirici bir haber olduğunu ancak sadece Türk malı olan otellerin listede yer aldığını, eş değer ve vakıf malı olan otellerin bundan yararlanamadığını açıkladı.

Mart ayında Türkiye’de kapatıldı

Booking.com internet üzerinden otel, pansiyon ve hostel arayıp, rezervasyon yapmayı sağlayan ve  kampanyalar düzenleyen bir uygulama…

Mart ayında Türkiye’de getirilen kısıtlamadan dolayı Kıbrıs’ın kuzeyindeki oteller de Booking.com listeden silinmişti. Ülke otelleri dün itibariyle yeniden sitede yer almaya başladı.

Kuzeydeki turistlerin ise Türkiye’deki otellerde de rezervasyon yapmak istemesine rağmen yapamadığı, bu sorunun da giderilmesi için Ulaştırma Bakanlığı’nın Booking.com yetkilileri ile yeniden irtibata geçtiği öğrenildi.

 YENİDÜZEN’e konuşan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Ercan Turhan, bu girişimin sevindirici bir haber olduğunu ancak sadece “Türk malı olan otellerin listede yer aldığını” iddia etti, eş değer ve vakıf malı olan otellerin bundan yararlanamadığını açıkladı.

Turhan: “Toprağı Türk malı olan oteller yararlanıyor”

Ülke otellerinin Booking.com sitesinde yer almaya başlamasının memnuniyet verici olduğunu söyleyen Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Ercan Turhan, şunları söyledi:

“Booking.com dünyanın en önemli rezervasyon sitesi. İnsanlar artık tatil satın almalarını internet üzerinden yapıyorlar. Booking.com kapatılmadan önce bu siteyle çalışan oteller çok ciddi rezervasyon Türk malı otellere açtılar, diğer oteller bundan yararlanamıyor. Eşdeğer veya vakıf idaresi oteller akışı sağlamaktaydılar. Oteller site yeninden açıldı ama sadece Türk malı olan otellere açtılar. Diğer oteller bundan faydalanamıyor, bu da yanlış. Bakanlık bunu da çözmesi gerekir ama en azından toprağı Türk malı otellerin yer alması sevindirici. Bayındırlık Bakanlığı’nın bu katkısından mutluyuz, teşekkür ederiz… Otellerin sitede yer alması yaz- kış turizme katkı sağlayacaktır. İnsanlar sonuçta her dönem tatile ve iş seyahatine çıkıyorlar. Hatta Booking.com üzerinden gelip kuzeyde kalıp, güneye işlerini takip eden iş insanları olabilir.”

Booking.com yasağı nasıl başladı?

HOLLANDA merkezli online otel rezervasyon servisi Booking.com’a Türkiye’de mahkeme kararıyla yasak getirilmişti. Türkiye’nin Hollanda ile yaşadığı siyasi kriz dönemine denk gelen bu karar, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TURSAB) başvurusuyla ve haksız rekabet suçlamasıyla görülen davanın sonunda alınmıştı. Booking.com’un haksız rekabet oluşturduğu gerekçesiyle açılan dava sonucunda İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi, online rezervasyon sitesi Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı vermişti. Bu erişim yasağından Kuzey Kıbrıs otelleri de etkilenmiş ve arama listesinden çıkmışlardı.

yeniduzen-satin-aliniz-807.jpg

Bu haber toplam 5268 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler