1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Hileli’ yatırım!
‘Hileli’ yatırım!

‘Hileli’ yatırım!

“Gerçek dışı beyanda bulunan Liman İşçileri Şirketi Yönetim Kurulu için de yasal işlem başlatılacak”

A+A-

Meltem SONAY

Muhaceret kayıtları, Liman İşçileri Şirketi’ne ‘Ortak’ yapılmaya çalışılan kişilerden ikisinin ‘hileli yatırımla’ limanda çalışıyormuş gibi gösterildiğini ortaya koydu…

Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, muhaceret kayıtlarına göre bu kişilerin KKTC’de ikamet etmediklerini ve limanda çalışamayacaklarını belirterek, “Gerçek dışı beyanda bulunan Liman İşçileri Şirketi Yönetim Kurulu için de yasal işlem başlatılacak” dedi.


İlk bulgular: Yasa dışılık var!

Başbakan’ın talebiyle Liman İşçileri Şirketi’ne yeni ortaklar alınması konusunun soruşturulması ve işlemin iptal edilmesi için kolları sıvayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile birlikte Liman İşçileri Şirketi’nin ‘yeni ortakları’ için araştırma başlattı, ilk bulgular ‘yasa dışılığı’ ortaya çıkardı.

Liman İşçileri Şirketi’ne ‘ortak’ edilen 7 kişiden Marwan El Erian ve Tamer Ramadan’ın muhaceret kayıtları, ‘limanda çalışıyor’muş gibi yatırımlarının yapıldığı tarihlerde, adanın kuzeyine ‘arada bir,  birkaç saatliğine’ uğradığını gösterdi.

Tamer Ramadan muhaceret kayıtlarına göre 15 Mayıs tarihinden itibaren KKTC’de toplamda 33 saat geçirirken, Marwan El Erian ise toplam 47 saat geçirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, gerek KKTC’de olmayıp, giriş- çıkışlarından limanda çalışmadıkları tespit edilen iki kişi için, gerekse de KKTC’de ikamet eden diğer 5 kişi için, bu süre zarfında Mağusa Limanı’nda çalışıp çalışmadıklarının tespit edilmesi görevlendirme yapıldığını ve çalışmanın sürdüğünü açıkladı.

Canaltay’ın ‘onayıyla’

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Limanlar Dairesi Müdürü Serdar Canaltay, yönetim kurulunun 7 ortak alınması için daireye talepte bulunduğunu ve yapılan talebin ardından söz konusu kişilerin ilgili yasadaki aranan niteliklere uyup uymadığına dair araştırma yaptıklarını, Savcılıktan gelen yazının ardından da 25 Ağustos Pazartesi, günü onaylandığını ifade etmişti.

Haberin tümümü okumak için TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 1488 defa okunmuştur