1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Halkoylaması sonucu ilginç"
Halkoylaması sonucu ilginç

"Halkoylaması sonucu ilginç"

Anayasa değişikliğinin iyi anlatılamadığını kaydeden Özgürgün, halkoylaması sonucunu “ilginç” olarak nitelendirdi.

A+A-

 

 Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, partisinin beklenin de üzerinde oy alarak büyük başarı kazandığını söyledi.

Anayasa değişikliğinin iyi anlatılamadığını kaydeden Özgürgün, halkoylaması sonucunu “ilginç” olarak nitelendirdi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, yerel seçim ve halkoylaması sonuçlarını BRT’ye değerlendirdi.

Partisinin beklenilenin de üzerinde bir oy aldığını belirten Özgürgün, “Özellikle büyük şehirlerde destek verdiğimiz bağımsız adayların seçimi kazanmış olması ve bu bölgelerde hükümetin büyük ortağı CTP-BG’nin seçimi kaybetmesi, ana muhalefet partisinin bir başarısı olarak değerlendirilmelidir” dedi.

Hüseyin Özgürgün, “Bu seçimde çok önemli mesajlar var, bunu herkes iyi okumalı” dedi.

28 Temmuz seçimlerinde ciddi sıkıntılar yaşayan UBP’nin, kısa sürede iyi bir toparlanma içine girdiğini belirten Özgürgün, bunun kendileri için önemli olduğunu kaydetti.

“HALKA İYİ ANLATILAMADI”

UBP Genel Başkanı, Anayasa referandumunda çıkan sonucu değerlendirirken ise, büyük bir oranda hayır oyu çıkmasının Anayasa değişikliğinin halka iyi anlatılamadığı anlamına geldiğini söyledi.

Sonucun ilginç olduğunu ve konuyu değerlendireceklerini söyleyen Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının çok önemli bir demokrasi sınavı verdiğini vurguladı.

Halkın anlamadığı bir şeye oy vermediğini belirten Özgürgün “Bu konuda uyarmıştık, iyi anlatılıp Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde referanduma sunulması yönünde uyarımız vardı” şeklinde konuştu.

(BRT)

Bu haber toplam 1900 defa okunmuştur