1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘HAKSIZLIK,PARTİZANLIK,YALAN’
‘HAKSIZLIK,PARTİZANLIK,YALAN’

‘HAKSIZLIK,PARTİZANLIK,YALAN’

UBP-DP Azınlık Hükümetinin “seçim yatırımı” olarak dağıttığı düşünülen kırsal kesim arsalarına yönelik tartışma büyüyor.

A+A-

Didem MENTEŞ- Salih ARICI

Hükümetin seçim telaşı içerisinde yaptığı “Kırsal Kesim Arazileri” dağıtımına yönelik öfke sürüyor.  “Belge var ancak arsa yok” diyen yurttaşlar, pek çok belgede “Varaka- Harita, Blok ve Parsel numarası” bölümlerinin boş olduğunu anlatıyor.

YENİDÜZEN’e konuşan bazı Yeşilyurtlular, gerçek hak sahiplerinin adil olarak belirlenmesini istedi. “Evi, arsası, tapusu olan kişilere ya da yaşı tutmayanlara dahi dağıtım” yapıldı diyen bir kısım köylü, arazilerin çoğunun dağlık alanda olduğunu da iddia etti.

Köyde ikametgahı bulunmayan kişilere de “kırsal kesim arsası” dağıtıldığını iddia eden Yeşilyurtlular, belgelerin iptal edilerek yeniden değerlendirilmesini istedi.

Yeşilyurt Muhtarı Ahmet Özüdoğru köydeki arsa dağıtımının iptal edilerek, yeniden inceleme yapılması için dilekçe hazırladığını ve 13 Kasım Pazartesi günü İçişleri Bakanlığı’na dilekçe vereceğini açıkladı


UBP-DP Azınlık Hükümetinin “seçim yatırımı” olarak dağıttığı düşünülen kırsal kesim arsalarına yönelik tartışma büyüyor.

Yeşilyurt köyünde 9 Kasım akşamı kırsal kesim belgelerinin dağıtımı esnasında haksız dağıtım yapıldığı gerekçesiyle çıkan kavganın ardından sular durulmuyor.

“Belge var ancak arsa yok” diyen yurttaşlar, pek çok belgede “Varaka- Harita, Blok ve Parsel numarası” bölümlerinin boş olduğunu anlatıyor.

Paşaköy’de birçok genç, hakkı olduğu halde arsa alamadığını belirterek, hakkı olmayan pek çok kişinin ise kırsal kesim arsası aldığını ileri sürmüştü. Paşaköy’de sonra Yeşilyurt sakinleri de YENİDÜZEN’e konuştu, şikayet ve endişelerini dile getirdi.
“Yaşı büyük, köyde ikametgahı bulunmayan ve malı olan kişilere haksız dağıtım yapıldığını” savunan bazı Yeşilyurtlular, pek çok arazinin de dağlık alanda olduğunu belirtti, “altyapısız, plansız, yalan işler yapılıyor” dedi.
Yeşilyurt Muhtarlığı ise ’haksız dağıtım’ konusunda İçişleri Bakanlığı’na müracaat ederek, belgelerin yeniden ve adil şekilde dağıtılmasını talep etmek için düğmeye bastı.

 

Yeşilyurtlular: “Haksız dağıtım yapıldı”

YENİDÜZEN’e konuşan bazı Yeşilyurtlular, gerçek hak sahiplerinin adil olarak belirlenmesini istedi. “Evi, arsası, tapusu olan kişilere ya da yaşı tutmayanlara dahi dağıtım” yapıldı diyen bir kısım köylü, arazilerin çoğunun dağlık alanda olduğunu da iddia etti.
Bir köy sakini, aynı aileden 3 arsa alanlar olduğunu iddia etti. Dağıtılan kırsal kesim arsalarının çoğunun dağlık alan olup, bazı arazi sahiplerinin arsalarının da başkalarına dağıtıldığını öne süren köy sakinleri, kırsal kesimlerin altyapısız ve plansız dağıtıldığını de söyledi.

 

 

Muhtar: “İçişleri Bakanlığı’na dilekçe veriyorum”

Yeşilyurt Muhtarı Ahmet Özüdoğru, köydeki arsa dağıtımının iptal edilerek, yeniden inceleme yapılması için dilekçe hazırladığını dile getirdi. Yaşı küçük olan kişiler yanında evi ya da malı olan kişilere da tam incelenmeyerek arsa verildiğini, bunların yeniden incelenmesini talep edeceğini aktaran Özüdoğru, “Bana göre tümü iptal edilsin, tekrar oturulsun düzenlensin. Belgelerin içinde kimlik kartları var, içerisinde yaşı tutmayanlar belirlensin ve listeden çıkarılsın. Üzerinde tapu malı olan da evi olup tapusu olmayan da ya da kırsal kesimi satın alıp üzerine döndüremeyenler varsa bunların hepsi araştırılsın. Hakkı olanlar arsasını alsın” dedi.

13 Kasım Pazartesi günü tüm belgelerin iptal edilmesi ve incelenmesi için dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na vereceğini aktaran Muhtar,  köyde kırsal kesim arsası için 200’e yakın bir müracaat olduğunu belirtti.

 

“Herhalde bu işler çok aceleye getirildi, tam araştırma yapılamadı”

Özüdoğru, “Kırsal kesim arsası almayanları neden almadığını bilmiyorum. Herhalde bu işler çok aceleye getirildi, tam araştırma yapılamadı. Bu nedenle ben muhtar olarak bunların iptal olsun dedim. Komite kimse oturup yeniden inceleme yapılsın, tapu araştırılması yapılsın. Çünkü adam var evi vardır, annesi verdi üzerinde oturur ama koçanı yok. Araştırmada koçan çıkmaz yani çok karışık işler oldu” dedi.

İkametgahı olmayan kişilere ikametgah verilerek, kırsal kesim için hak sahibi yapıldığı yönündeki iddiaları da yanıtlayan Muhtar Özüdoğru, “ben verdim fakat yurt dışında kalır. 3 sene vardır ki giden bir kişi vekalet verdi, arsa dağıtılırsa alayım ve burada kalayım dediği için ona verildi. Başka bir şey yok” şeklinde konuştu.


Yurttaş ne dedi? Yurttaş ne dedi?

Ramadan As:

“Aynı aileden 3 tane arsa alanlar”

“Yeşilyurt’ta son verilen kırsal kesim alanları bazı kişilere iki üç tane verildi.  İleri gelenler ikişer üçer tane alınca diğer hak sahipleri alamadı. Arazi verilen kişilerin tapuda üstünde bir şey yok gözükebilir fakat kimisinin babasının apartmanı vardır, kimisinin eşinin kirada evleri vardır.  Siyaset yaparken de  eşitlikten hukuktan bahsediliyor mu? 65 yaşındaki insan arsayı ne yapacak? Devlet o insana katkıda bulunacaksa bunun farklı yoları vardır. Bazı insanlar köyde kalmadığı halde ikametgah verildi bu nasıl oldu ben daha anlamış değilim. Aynı aileden 3 tane arsa alanlar oldu “

 

Ersoy Öncen:

“Benim bağı kırsal kesim diye verdiler”

“Biz bağ ektiğimiz yeri 5-6 yıl önce devletten kiraladık. Resmi belge verilerek bize bağ ekim için izin verilen arazi alanını düzettik, taşlarını topladık. Şimdi bu kadar çok boş arazi olmasına rağmen çevrede, yetkililerimiz boş olan arazileri vermek yerine bütün zorluklarla diktiğimiz bu bağı verdiler. Bizim çocuklarımızın geleceği ne olacak ?  İmkan varken neden boş yerler verilmiyor da bağ olan yerler veriliyor? Lütfen sayın Bakan gelsin görsün. Mecbur kalınsa sıkışıklık olsa alanlarda ve söyleseler bu sıkışıklık yüzünden bu bağları bozmak zorundayız deseler seve seve kabul ederiz, ama şimdi bu kadar boş yerler varken ilk önce bu yerleri versinler. Benim sayın Bakandan ve yetkililerden ricam budur”

 

yesilyurt-foto-1.jpg

yesilyurt-foto-3.jpg
Ersoy Öncenin kırsal kesim arazisi olarak verilen bağ arazisi

yesilyurt-foto-2.jpg

yesilyurt-foto-5.jpg
kırsal kesim arazisi olarak verilen kısım

yesilyurt-foto-4.jpg
Yolun sol tarafı verilen kırsal arazi olarak verilirken yolun sağ tarafı verilmedi

Bu haber toplam 3610 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler