1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ebola Avrupa'ya da yayılabilir
Ebola Avrupaya da yayılabilir

Ebola Avrupa'ya da yayılabilir

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Basın Sözcüsü Tarik Yaşareviç, ''Ebola, Avrupa'ya da yayılabilir'' dedi.

A+A-

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Basın Sözcüsü Tarik Yaşareviç, ''Ebola, Avrupa'ya da yayılabilir'' dedi.

Yaşareviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı Afrika'da patlak veren ve 700'den fazla insanın ölümüne neden olan Ebola salgınının yayılmasını önlemek için tedbirler alınması gerektiğini, aksi takdirde diğer ülkelere de sıçrayabileceğini söyledi.

Salgının şu anda Gine, Liberya ve Sierra Leone ülkelerinde etkili olduğunu kaydeden Yaşareviç, ''Şu an itibariyle kaç kişinin Ebola'dan etkilendiğini bilemiyoruz. Tüm çabalarımız, Ebola'dan etkilenen insanları tespit edip, gerekli müdahaleleri yapmak'' şeklinde konuştu.

Yaşareviç, Ebola nedeniyle bugüne kadar 700'ün üstünde insanın hayatını kaybettiğini belirterek, ''Ebola ile mücadelede atılan adımlar yeterli değil. Salgının etkildeği ülkelerdeki insanlara daha fazla destek olunmalı. Virüs, uçak aracılığıyla ilk kez başka bir ülkeye, Libya'ya geçti. Bu nedenle şunu söyleyebilirim ki Ebola Avrupa'ya da yayılabilir. Virüs hava ya da su yoluyla bulaşmıyor, yakın temasla bulaşıyor. Virüsle mücadele eden doktorların bazılarına da virüsün bulaştığını biliyoruz'' ifadesini kullandı.

Önümüzdeki günlerde Acil Durumlar Komitesi'nin toplanarak, salgınla mücadelede atılacak adımların kararlaştırılacağını aktaran Yaşareviç, en kısa zamanda salgının etkili olduğu ülkelerde gerekli tıbbi önlemlerin alınması gerektiğini, bu ülkelerde yaşayan insanlar başta olmak üzere tüm dünyada büyük bir endişe olduğunu ifade etti.

Yaşareviç, Ebola'nın bulaştığı kişilerdeki ölüm oranının yüzde 60'larda olduğunu, ancak bu oranının yüzde 90'a çıkabileceğini söyledi.

Mart ayında Gine'de ortaya çıkan salgın kısa sürede Liberya ve Sierra Leone'ye yayılmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, bu yıl en az 729 kişi Ebola nedeniyle hayatını kaybetti. Bunun, tarihte görülen en ölümcül Ebola salgını olduğu ifade ediliyor.

(AA/HA)

Bu haber toplam 1489 defa okunmuştur