1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Deneyim kazandılar
 Deneyim kazandılar

Deneyim kazandılar

KKTC Hentbol Federasyon Karması Rize’de düzenlenen turnuvayı tamamlayarak önceki akşam adaya döndü

A+A-

 

Eren ŞİŞİK

KKTC Hentbol Federasyonu Büyük Kadın Karması, Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü’nün düzenlediği hazırlık turnuvasını tamamladı ve geçtiğimiz akşam yurda döndü. Turnuva boyunca güçlü ekiplerle maç yapma olanağı bulan kadın karması turnuva kapsamında 4 karşılaşma oynarken, bir de hazırlık maçı yaptı.
Federasyon Karması rakipleri karşısında oynadığı maçlardan mağlubiyetle ayrılsa da gösterdiği hırs ve azim beğeni topladı. Rize’de bulunduğu süre boyunca bölgenin en iyi sporcu kamp merkezlerinden biri olarak gösterilen Salarha Sporcu Kamp ve Eğitim Merkezi’nde konaklayan federasyon karması gerçekleştirdiği maçlar dışında sosyal aktivite ve kültür gezileriyle de kenti tanıma olanağı buldu.

Danimarka ekipleriyle karşılaştı
KKTC Hentbol Federasyon Karması turnuva kapsamında ilk karşılaşmasını Danimarka’nın 2. Ligi’nde mücadele eden Hellerup’a karşı yaptı. Bu karşılaşmada güçlü rakibine 42-18 mağlup olan federasyon karması, ikinci karşılaşmasında bir başka Danimarka ekibi Skanderborg karşısına çıktı. Danimarka 1.Ligi’nde mücadele eden güçlü rakibi karşısında çok etkili olamadı ve sahadan 42-10’luk yenilgi ile ayrıldı.

Trabzon Zağnos son durumunu KKTC karşısında gördü
Federasyon Karması turnuva kapsamında üçüncü maçını ise Türkiye Kadınlar Süper Ligi’nin güçlü ekibi Trabzon Zağnos karşısında yaptı. Özellikle bu sezon Türkiye Ligi’nde yabancı sayısının 14’e yükselmesiyle çok güçlü bir ekip haline gelen ve kadrosuna yıldız hentbolcular katan Zağnos, KKTC Federasyon Karması karşısında bu oyuncuları görme fırsatı buldu. Bu maçta güçlü rakibine karşı ofansif anlamda iyi işler yapan federasyon karması buna rağmen sahadan 48-23 yenilgi ile ayrıldı. Kırmızı beyazlılar turnuvadaki son karşılaşmasını ise Azerbaycan Süper Lig ekiplerinden Abu Bakü’ye karşı yaptı. Karma bu maçtan da 29-19’luk yenilgiyle ayrıldı. Turnuva boyunca dostluk görüntüleri üst seviyede oldu. Rize’de gerçekleşen turnuvada şampiyon ise ev sahibi Ardeşen oldu.

Pazarspor ile hazırlık maçı yapıldı
Federasyon Karması turnuva sonrası ise Rize bölgesi takımlarından Türkiye Kadınlar 1.Ligi’nde mücadele eden Pazarspor ile karşı karşıya geldi. Turnuva sebebiyle yorgun durumda olan federasyon karması bu maçtan da 27-24’lük yenilgiyle ayrıldı.

Karma Rafting ve Zipline ile eğlenceli anlar yaşadı
Rize’de bulunduğu 7 günlük sürede maçların dışında sosyal aktivite ve kültür gezileri de düzenleyen kırmızı beyazlı ekiple Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü Onursal Başkanı ve Rize İl Özel İdare Müdürü Dursun Yaşaroğlu yakından ilgilendi. Milli takıma yemek organize eden ve keyifli anlar geçirmesini sağlayan Dursun Yaşaroğlu bundan sonra KKTC hentboluna elinden gelen yardımı yapacağını söyledi. Federasyon Karması ayrıca Rafting ve Zipline ile keyifli sosyal aktiviteler yaparken, Rize’de bulunan Ayder Yaylası ve Şehir Merkezi’ni de gezme olanağı buldu.

Oyuncular kaynaştı
Kamp dönemi boyunca Musa Oytun, Tarkan Kayaş ve Makbule Nurtunç yönetiminde çalışan federasyon karmasında Başkan Ozan Beysan ve Genel Sekreter Ediz Arıkan, kamp döneminde oluşan tablodan memnun oldu. Özellikle oyuncuların kaynaşması açısından pozitif geçen kamp boyunca hentbolcular güçlü rakipleri karşısında önemli deneyimler kazandı.

Gülşah’ın sakatlığı keyifleri kaçırdı
Keyifli geçen kamp döneminde bir de şanssızlık yaşandı. YDÜ formasıyla geçen sezon harikalar yaratan ve federasyon karmasına seçilen Gülşah Öztürk Danimarka ekibi Skanderborg maçının ilk dakikalarında dizinden talihsiz bir sakatlık geçirdi. Yıldız hentbolcunun yapılan kontrollerin ardından sağ diz menisküsünde 3.derece yırtık ve kıkırdakta ezilmeye rastlandı. Gülşah’ın ilk yapılan kotrollere göre 6 ay sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Bu haber toplam 1576 defa okunmuştur