1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Böyle yağma görülmedi!
Böyle yağma görülmedi!

Böyle yağma görülmedi!

Seçim yasaklarının son virajında UBP-DP Azınlık Hükümeti yüzlerce sayfalık Resmi Gazete bastı, 519 kişiyi KKTC yurttaşlığına aldı.

A+A-

Seçim yasaklarının son virajında UBP-DP Azınlık Hükümeti yüzlerce sayfalık Resmi Gazete bastı, 519 kişiyi KKTC yurttaşlığına aldı.

Aralarında Ercan Havaalanı işletmecisi Taşyapı Group’un sahibi Emrullah Turanlı ile Türkiye’nin AB eski Bakanı Egemen Bağış’ın da bulunduğu toplam 519 kişi, Yurttaşlık Yasası’nın 9’uncu maddesinin (1)’nci fıkrasının (B) ve (C) bendi uyarınca KKTC vatandaşı oldu.

DOĞUM TARİHİ 1697!... Bununla birlikte Resmi Gazete’de vatandaşlıklarla ilgili alınan kararlardaki HATALAR da dikkat çekti. KKTC Yurttaşlığına alınan Roman Batsmanov’un doğum yeri ‘Rus’, Koray Karadayı’nın doğum tarihi ise ‘21.3.1697’ olarak belirtildi.

Ayşe GÜLER-Didem MENTEŞ

Seçim yasaklarının son virajında, UBP-DP Azınlık Hükümeti yüzlerce sayfalık Resmi Gazete bastı, 519 kişiyi KKTC yurttaşlığına aldı.

Aralarında Ercan Havaalanı işletmecisi Taşyapı Group’un sahibi Emrullah Turanlı ile Türkiye’nin AB eski Bakanı, Aydın Üniversitesi Batı Araştırmaları Merkezi ve Batı Platformu Başkanı Egemen Bağış’ın da bulunduğu toplam 519 kişi, Yurttaşlık Yasası’nın 9’uncu maddesinin (1)’nci fıkrasının (B) ve (C) bendi uyarınca KKTC vatandaşı oldu.

CTP tarafından yargıya taşınan, UBP-DP Azınlık Hükümeti tarafından verilen istisnai yurttaşlıklar ile dava sürerken seçim yasaklarına 5 kala yurttaşlıklarla ilgili alınan kararlar dikkat çekti.

Muhaceret’te YASAKLARI NEDENİYLE YURTTAŞLIK İŞLEMİ YAPILMAZ yazısı!

Öte yandan 7 Ocak’ta gerçekleşecek erken seçim dolayısıyla seçim yasaklarının dün devreye girmesiyle Muhaceret Dairesi de rahat nefes aldı.

UBP- DP Azınlık Hükümeti’nin seçim yatırımı nedeniyle dağıttığı yurttaşlıklara binaen seçimi fırsat bilenler, İçişleri Bakanlığı’na akın etmişti.

Haftalardır yoğunluk yaşanan Muhaceret Dairesi’nde dün sessizlik hakimdi.

Yurttaşlık nedeniyle dolup taşan koridorlar dün neredeyse boşken, seçim yasaklarının girdiğini bilmeyenler için koridora “SEÇİM YASAKLARI NEDENİYLE YURTTAŞLIK İŞLEMİ YAPILMAZ” yazısı asıldı.

Devlet Basımevi yoğun mesaide!

Seçim yasakları başlamadan önce Devlet Basımevi çalışanları da yoğun mesai harcadı.

Son Bakanlar Kurulu kararlarını içeren Resmi Gazete’yi yetiştirebilmek için çalışanlar önceki gün gece yarısına kadar işledi.

Doğum tarihi 1697!

Bununla birlikte Resmi Gazete’de vatandaşlıklarla ilgili alınan kararlardaki HATALAR da dikkat çekti.

KKTC Yurttaşlığı’na alınan Roman Batsmanov’un doğum yeri ‘Rus’, Koray Karadayı’nın doğum tarihi ise ‘21.3.1697’ olarak belirtildi.


YURTTAŞLIK YASASI NE DİYOR?

Yurttaşlık Yasası’nın 9’uncu maddesinin 1’nci fıkrasının C bendi, “istisnai” yurttaşlıklara işaret ediyor ve ikamet koşulu da aranmıyor. Bu maddeye göre “zorunlu” durumlarda verilen yurttaşlıklarda, başvuru tarihinden geriye doğru Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 5 yıl kesintisiz ikamet etmiş olmak ayrıca Kıbrıs’ın kuzeyinde yerleşmeye karar verdiğini davranışı ile teyit etmiş olmak koşulları gerekmiyor.

Yasa’nın bu durumu “Yurttaşlığa alınması Bakanlar Kurulu’nca zorunlu görülenler” olarak açıklanıyor.

Bakanlar Kurulu’nun son yurttaşlık kararlarının tamamında ülkede ikamet ve yerleşme kararı koşulu aranmıyor.

Yurttaşlığa alınan kişiler şunlar:

y1-012.jpgy2-010.jpgy3-007.jpgy4-002.jpg
y5-003.jpgy6-001.jpgy7-002.jpgy8.jpg
y9.jpgy9b.jpgy10.jpg

Bu haber toplam 8072 defa okunmuştur
İlgili Haberler