1. HABERLER

  2. SPOR

  3. GG gençlere emanet
GG gençlere emanet

GG gençlere emanet

Gençlik Gücü’nde geçtiğimiz hafta yaşanan olaylar nedeni ile mücadele ettiği Birinci Lig’de de zor günler yaşıyor.

A+A-

Hüseyin KIRAL

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’den, Birinci Lig’e düşen Lefkoşa’nın köklü kulüplerinden Gençlik Gücü’nde (GG) geçtiğimiz hafta yaşanan olaylar nedeni ile mücadele ettiği Birinci Lig’de de zor günler yaşıyor. Takımın başına sportif direktör olarak Ali Volkan’ın getirilmesi ile antrenör Niyazi Göksun ve 9 futbolcu takımı bırakma kararı alırken, Değirmenlik ile oynanan maçta A2 takımdan A takıma 10 futbolcu çıkarıldı.

Birinci “Sezon başında yapmamız gerekeni şimdi yapıyoruz”
Yaşanan gelişmelerden sonra sezon başında Türk Ocağı’ndan transfer edilen Teknik Direktör lisanslı Süleyman Göksu ile yıllardır GG altyapısında görev yapan yine teknik direktör lisanslı Ahmet Topal’ı getirdiklerini açıklayan GG kulüp başkanı Tekin Birinci, sportif direktör olarak da Ali Volkan ile devam edileceğini söyledi.

Birinci, beşinci hafta maçında ligin güçlü ekiplerinden Değirmenlik karşısında 2-1 mağlup olduklarını, ancak bu maçta neticeden çok ortaya konulan özveriden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Birinci, A2 takımının kendi kategorisinde lider olduğunu, buna rağmen Ahmet Topal hocanın sadece A takımda oynamak için yukarıya on futbolcu gönderdiğini belirti.
“Sezon başı yapmamız gerekeni şimdi yaptık” diyen GG başkanı Birinci “İlk yarının sonuna kadar bu şekilde devam edeceğiz” dedi.

“Kulübe sahip çıkmak için elimizden geleni yapacağız”
Birinci Lig ekiplerinden Gençlik Gücü kulübünde yaşanan bu gelişmelerden sonra başkan Tekin Birinci, “Son yıllarda kulüpte bir maç yemeği bile futbolculara verilemezken, geçtiğimiz haftadan itibaren futbolcular maç öncesi kulüpte yemeklerini yediler, maç sonrası mağlup olmamıza rağmen yine kulübe gelerek onlarla tatlı yedik, çaylarımızı içtik” açıklaması yaptı.

Birinci, kulüp binasının hemen yanında bulunan ‘Gökmen Özdenak’ çim antrenman sahaları ile halı sahasının tadilata ihtiyacı olduğunu belirtirken, Metehan Spor Kulübü ile de birleşme taleplerinin arkasında olduklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1203 defa okunmuştur