1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Zeytin temalı “Cittaslow Sunday”
Zeytin temalı “Cittaslow Sunday”

Zeytin temalı “Cittaslow Sunday”

Cittaslow Kıbrıs Ağı, Geçitkale’de dünyadaki tüm ‘Cittaslow’ kentleri ile birlikte ‘Cittaslow Sunday’ etkinliği düzenledi.

A+A-

 

 

Geçitkale, Mehmetçik, Lefke ve Yeniboğaziçi belediyeleri dünyadaki sakin şehir ünvanlı 285 belediye ile eş zamanlı olarak Cittaslow Sunday etkinliği düzenledi.

Etkinlikte konuşan Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, etkinliğin ana teması olan zeytin üretimin desteklenmesi gerektiğine işaret ederken, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da, Cittaslow ağının solunan havadan üretim ve tüketime kadar birçok şeyle ilgilendiğini anlattı.

Etkinlikte Cittaslow  Kıbrıs Koordinatörü, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ise Cittaslow için yerel üretim ve kültürün büyük önem taşıdığını belirtti.

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş ise yaptığı konuşmada böylesi bir zamanda ülkede Cittaslow ünvanı almış dört belediyenin birlikte bir etkinlik düzenlemesinin önemini vurguladı. Konuşmaların ardından zeytin yaprağı yakılarak tütsü yapıldı.

 

Etkinlik ‘Zeytin’ temasıyla gerçekleştirildi.

 

Cittaslow Sunday etkinliğinde zeytin ve zeytin ürünlerinin önemini belirten stantların yanı sıra yöresel yiyecek ve içeceklerinin satışı yapılırken dans ve müzik gösterileri de sunuldu.

Etkinliğe katılanlar da böylesi etkinliklerin ülke kültürünün yaşatılması bakımından önemli olduğunu ifade ettiler.

‘Cittaslow Sunday’ etkinliği nedir?

Dünya genelinde bulunan ‘Cittaslow’ ünvalı kentlerde Eylül ayının son pazarı yaptıkları etkinliğe verilen isimdir. Bu etkinlik ile kentlerin Cittaslow politikalarını destekleyen organizasyonlar gerçekleştirilmesi ve halkın bu organizasyonlar aracılığı ile ‘Cittaslow’ felsefesi ile iç içe bir yaşam sürmesini hedeflemektedir.

Bu haber toplam 2836 defa okunmuştur