1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 'Yeşil Nesil' sanatla yetişiyor
Yeşil Nesil sanatla yetişiyor

'Yeşil Nesil' sanatla yetişiyor

Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ve Dipkarpaz İlkokulu ortaklığında yürütülen Yeşil Nesil Projesi kapsamında, yaratıcı el sanatları ile ilgili çalışmalar yapıldı.

A+A-

Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ve Dipkarpaz İlkokulu ortaklığında yürütülen Yeşil Nesil Projesi kapsamında, yaratıcı el sanatları ile ilgili çalışmalar yapıldı.

Mağusa Gençlik Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre; Yeşil Nesil Projesi kapsamında dün yaratıcı el sanatları ile ilgili bir etkinlik gerçekleştirildi. Dipkarpaz İlkokulu’nda gerçekleşen etkinlikte yaklaşık 50 öğrenci yer aldı.

Etkinlikte yapılan kolaj çalışmalarında Kıbrıs’a özgü doğa ve kültür öğeleri çocukların hayal güçleri ve el yetenekleri ile yaratıcı boyut kazandılar. Çocuklar kolaj çalışması yaptıkları sırada hem bir şeyler yaratabildikleri için mutlu oldular, hem de güzel bir gün geçirdiler.

Çocukların el sanatları konusunda yaratıcılıklarının gelişmesini amaçlayan bu etkinliği MAGEM Kültür ve Sanat sorumlusu Hüseyin Kaptan ve Nurtane Karagil gerçekleştirdi.

Açıklamanın devamında etkinliklerle ilgili olarak daha detaylı bilgiye 0392 -365 -27- 60 numaralı telefondan veya https://www.facebook.com/yesilnesil adresinden ulaşmanın mümkün olduğunu belirtildi.

Önümüzdeki günlerde yapılacak aktivitelerin programı ise şu şekilde açıklandı; Sahil Temizliği ve Uçurtma Şenliği: 3 Mayıs Hazine Avcıları Oyunu, Gala Gecesi ve Sergi: 17 Mayıs Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Proje, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı - Gelecek için Ortaklık tarafından destekleniyor.(tak)

Bu haber toplam 2312 defa okunmuştur
Etiketler : ,