1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ zirve yaptı
YDÜ zirve yaptı

YDÜ zirve yaptı

EuroCup’ta çeyrek final vizesi alan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı çıkışını devam ettiriyor.

A+A-

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde hafta sonu Galatasaray’ı yenerek liderliğe yükselen, EuroCup’ta çeyrek final vizesi alan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kadın Basketbol Takımı çıkışını devam ettiriyor.

Yakın Doğu Melekleri’nden Courtney Vandersloot ve Kayla McBride EuroCup çeyrek final zaferinin temelini atan isimler oldu. İkili, Reyer Venezia rövanş maçında toplamda 42 sayı, 6 asist ve 5 top çalma kaydetti. Türkiye liginde ise Kayla Mc Bride 19,6 sayı, Courtney Vandersloot 18.2 sayı, 6.9 asist ortalamalıyla mücadele ediyorlar. Ayrıca Vandersloot ile McBride, Reyer Venezia ile oynanan Eurcup rövanş karşılaşmasında gösterdikleri performans ile haftanın oyuncuları arasında girdiler. Takımın tüm oyuncular sahada sergilediği başarılı ve üstün performansla takımlarını bir üst tura taşımak için görevlerini layıkıyla yerine getirdiler. 

Bu hafta rakip Girne Üniversitesi

YDÜ Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 19. haftasında ligde mücadele eden bir başka Kıbrıs ekibi Girne Üniversitesi ile karşılaşacak. YDÜ’nün, Girne Üniversitesi’ni evinde konuk edeceği Kıbrıs Derbisi, Cumartesi günü, saat 13:00’te İstanbul Cafer Ağa Spor Salonu’nda oynanacak.

Kura çekimi perşembe

YDÜ’nün EuroCup çeyrek finaldeki rakibi ise Perşembe günü yapılacak kura çekimi ile belli olacak. Kura çekimi çeyrek finale yükselen diğer EuroCup takımları olan YDÜ, Galatasaray, Bellona AGÜ ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin D grubunda mücadele ettiği Good Angels Kosice ile Eurolegue’den gelen dört takımın katılımıyla yapılacak. Eurolegue’den gelecek takımlar Çarşamba günü oynanacak maçlar sonucunda belli olacak. EuroCup eşleşmesine katılacak muhtemel Eurolegue takımları arasında; Türkiye’den Hatay BŞB, Fransa’dan BLMA, İtalya’dan Famila Schio ve Polanyada’dan Visla Can Pack Krakow takımları bulunuyor. YDÜ çeyrek finalde çıkacağı maçları kazanması durumunda yarı finale yükselecek.

Türkiye Kupası mücadelesi

Türkiye Kupası’nda da ilk sekize giren takımlar arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi, 1-4 Martta İzmir’de düzenlenecek Türkiye Kupası’nda Galatasaray ile mücadele edecek. Türkiye kupası ilk maçı  1 Mart 2017 Çaşamba günü saat 17:30’da oynanacak.

 

Bu haber toplam 1722 defa okunmuştur
Etiketler : ,