1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. UBP'li Belediye Başkanı adaylıktan çekildi
UBPli Belediye Başkanı adaylıktan çekildi

UBP'li Belediye Başkanı adaylıktan çekildi

DP ile UBP'nin yerel seçime yönelik kurmaya çalıştığı ittifakın çökmesiyle iki partide 'aday krizileri' baş gösterdi.

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)
DP ile UBP'nin yerel seçime yönelik kurmaya çalıştığı ittifakın çökmesiyle iki partide aday krizi baş gösterdi. UBP özellikle Lefkoşa, Mağusa ve bazı kırsal bölgelerde sorun yaşıyor. DP ise henüz Girne adayını tespit edemedi. Öte yandan parti içi çekişmelerle de boğuşan UBP’de İskele’de ciddi görüş ayrılıkları ayyuka çıktı.
Bir süredir “aday olmayacağı” konuşulan UBP’nin Serdarlı belediye Başkan adayı ve mevcut belediye başkanı Mehmet Kerimoğlu dün “adaylıktan çekildiğini” açıkladı. Kerimoğlu’nun adaylıktan çekilmesiyle UBP’de ibre Yalçın Şah’a yöneldi. Parti içinde etkili bir grubun Yalçın Şah’ın aday olması yönünde kulis yaptığı siyasi kulislere yansıdı. 
UBP’de parti içi çekişmeler İskele’de tavan yaptı. Derviş Eroğlu mevcut başkan Halil Orun’a karşı parti içinde örgütlenirken DP’li aday Hüseyin Avkıran Alanlı da UBP tabanından destek için nabız yokluyor. 

GİRNE
İskele’de bunlar yaşanırken iki parti Girne’de de kilitlendi. Daha önce Girne’de “DP adayının desteklenmesi” yönünde karar alan UBP ile DP’ye rağmen UBP’nin Girne’deki etkili isimlerinden Nidai Güngödü dün “aday” olduğunu açıklaması yeni bir belirsizliğe neden oldu.
Henüz UBP yönetimi Nidai Güngördü’nün resmi UBP adayı olduğunu açıklamadı.
Bazı UBP’li belediye meclis üyeleri ile basın toplantısı düzenleyen “bağımsız” aday Güngördü “UBP’nin resmi adayı olacak mısınız?” sorusuna “Kapıları kapatmamak gerekir, teklif gelirse değerlendireceğim”  cevabını vermişti.
DP ise Girne’de henüz aday bulamadı. Aday bulma çalışmalarının başında ismi geçen Orçun Kamalı konusunda yeniden nabız yoklayan DP yönetimi Kamalı’nın olumsuz tavrı konusunda çıkmaza girdi. Öte yandan Kamalı konusunda DP lideri Serdar Denktaş’ın da olumsuz düşündüğü siyasi kulislere yansıdı.

MAĞUSA
UBP özellikle Mağusa’da ciddi bir aday krizi yaşamaya başladı. Seçime haftalar kala hala Mağusa adaynı açıklamayan UBP’de Güneş Güneşoğlu’nun ismi yeniden dillendirilmeye başlandı. Kimi UBP’liler  Güneşoğlu ismine sıcak bakarken bir grup UBP’li ise “iddialı bir aday olmadığı” gerekçesiyle buna karşı çıkıyor. DP ise çok önceden İsmail Arter ismini aday olarak açıklamış bulunuyor.

LEFKOŞA
Bir yıllık sürede ‘yerel yönetim’ için ikinci seçimine hazırlanan Başkent Lefkoşa’da da adayların yavaş yavaş belirlenmeye başlamasıyla seçim heyecanı da hissedilmeye başlandı. CTP Kadri Fellahoğlu ile seçim yarışına erken başlarken, UBP’de Dana, DP’de ise Kotak ve Denktaş konusunda kulis yapılıyor. UBP ile DP’de henüz kesin karar olmadığı belirtiliyor
DP-UG’de ‘Serhat Kotak’ ve Genel Başkan, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın oğlu ‘Rauf Denktaş’ın ismi konuşulsa da henüz kesin aday açıklanmış değil…
YENİDÜZEN’e konuşan Kotak “Çalışmalarımız devam ediyor” dedi, kesin karar olmadığını belirtti.
UBP-DP ittifakının bozulması, hemen ardından da ‘Ortak aday’ Hasan Sertoğlu’nun da çekilmesiyle, UBP’nin Lefkoşa Belediyesi Başkanlığı adaylığı için Kemal Deniz Dana’nın ismi konuşulmaya başlandı. UBP henüz resmi açıklama yapmazken, konuşulan isim Dana da ‘bilgisi olmadığını’ belirtti.
Öte  yandan UBP’de Lefkoşa İlçesi’nde bir grubun Dana’nın adaylığını desteklediği konuşulurken bir başka grup ise Sadık Gardiyanoğlu ismini öne çıkardı. UBP’nin kurultay döneminde kamuya istihdam ettiği grubun sözcülerinden olan Gardiyanoğlu’na karşı hem destek hem de karşı çıkan gruplar var.

Bu haber toplam 5068 defa okunmuştur
Etiketler : , ,