1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "UBP-DP erken seçimle derhal halkın önüne çıkmalı"
"UBP-DP erken seçimle derhal halkın önüne çıkmalı"

"UBP-DP erken seçimle derhal halkın önüne çıkmalı"

Erhürman, hükümetin seçimin tarihi ile ilgili kıvırdıkça kıvırdığını şimdi de başbakanın hodri meydan çekerek kendisine seslendiğini oysa yapılması gerekenin komitedeki CTP ve TDP’nin önergelerinin tarih değiştirilerek kabul edilmesi olduğunu söyledi

A+A-

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “UBP ve DP, 17 ayda yaptıkları yolsuzlukların hesabını vermek için en erken zamanda halkın önüne çıkmalıdır” dedi. Erhürman ve beraberindeki heyet dün akşam Mağusa Tuzla’da halk toplantısı gerçekleştirdi. CTP’nin yeni dönem politikalarının, adalet, haysiyet, üretim ve hizmet üzerine kurulu olduğunu aktaran Erhürman çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Konuşmasında gündemdeki konuları da değerlendiren Erhürman, yasa dışı şekilde dağıtılan vatandaşlıkları, kamu arazilerini, yapılan istihdamları ve Ercan’ın özelleştirilmesinde yaşanan ve Meclis Araştırma Komitesi raporuna yansıyan hukuka aykırılıkları ve devleti zarara uğratan işlemleri anlattı. Erken seçim konusunda başbakanın ciddiyetsizliğini de ortaya koyan Erhürman, “Bu halkın haysiyetiyle 17 aydır oynayan bu hükümet derhal halkın karşısına çıkıp bu imtihanı vermelidir. Öyle bir dönemece girdik ki bir karar vermemiz gerekiyor. Bu ilkel, bu hukuk ve kamu yararı tanımaz, bu vurdumduymaz politikalarla memleketi tarumar etmelerine, geleceğimizi çalmalarına izin verecek miyiz, yoksa halkımız buna bir dur diyecek mi?” şeklinde konuştu.

ÜLKEYİ KAOSA SÜRÜKLEDİLER, ÇÜRÜMÜŞLÜK HER YERDE

Kontrolden çıkan vatandaşlık dağıtımına ve yaratılan adaletsizliklere değinen Erhürman, hükümetin yasa dışı işleriyle ülkeyi kaosa soktuğunu vurguladı. Erhürman, “uzun yıllar burada yaşamış, çocukları burada doğmuş insanlara vatandaşlık vermeyen hükümet günü birlik ülkeye gelen turistlere bile vatandaşlık dağıtıyor, resmen seçmen yazıyor” dedi. Bakanlar Kurulu tarafından istisnai vatandaşlık adı altında bini aşkın kişiye vatandaşlık verildiğini ve bunun yasada belirtilen hükümlere bağlı kalarak gerekçeli olarak değil, keyfi olarak dağıtıldığını kaydeden Erhürman meselenin mahkemelik olduğunu belirtti. Konuyla ilgili rüşvet iddialarının da ciddi boyutlara vardığını ifade eden Erhürman, bu zihniyetin yarattığı çürümüşlüğün her yere bulaştığını, göreve gelir gelmez büyük bir temizlik yapacaklarını söyledi.

ERCAN’IN HESABINI YARGI ÖNÜNDE VERECEKLER

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, 13’üncü maaşları ödeyebilmek için Ercan’da devleti zarara uğratan hükümetin usulsüz ve yasa dışı kararlarının meclis araştırma komitesi raporuna da yansıdığını, bunun hesabını Meclis’te sorduklarını ancak polise de başvurarak meseleyi adli makamlara taşıyacaklarını kaydetti. İlgili bakanların hepsine dava açılacağını kaydeden Erhürman, konunun peşini asla bırakmayacaklarını vurguladı. Ercan ile ilgili yapılan özelleştirmenin a’dan z’ye yasa dışılıklarla dolu olduğunu söyleyen Erhürman, Pazartesi gerçekleştirilecek Meclis Genel Kurulu’nda meclis soruşturması talep edeceklerini, reddedilmesi halinde polise başvuracaklarını kaydetti. Erhürman şöyle konuştu:

“Hiçkimse bana bu UBP-DP hükümetinin 17 ayda yaptıklarını, bırakın CTP’li hükümetleri, herhangi bir UBP hükümetinin dahi yaptığını söyleyemez. 10’un üzerinde dava açtık. Birini bile kaybetmedik. Sürekli diken üstündeyiz acaba bugün neyi sattılar, bugün kime vatandaşlık, kime istihdam, kime arsa dağıttılar diye. Gelmiş geçmiş en kötü hükümet olarak İrsen Küçük’ü de geçerek tarihe adlarını yazdırdılar. Bu halk bu yapılanları unutmayacak”.

BAŞBAKANIN ERKEN SEÇİM CİDDİYETSİZLİĞİ

UBP ve DP’nin yolsuzluklarının ayyuka çıktığı, her şeyi ellerine yüzlerine bulaştırdıkları böylesi bir dönemde, toplumsal infiale yol açan kararlar almayı sürdürdüklerini ve halkın karşısına çıkacak ne yüzleri ne de cesaretleri olduğunu belirten Erhürman, “habire erken seçime gideriz korkumuz yok demeleri gerçek değil. Eğer ciddi olsalardı altı ay önce CTP’nin verdiği erken seçim önergesini kabul ederlerdi” dedi. Erhürman, hükümetin seçimin tarihi ile ilgili kıvırdıkça kıvırdığını şimdi de başbakanın hodri meydan çekerek kendisine seslendiğini oysa yapılması gerekenin komitedeki CTP ve TDP’nin önergelerinin tarih değiştirilerek kabul edilmesi olduğunu söyledi. Erhürman şöyle konuştu:

“Başbakan muhalefet hangi tarihi getirirse getirsin imzalarım demişti. Temmuz 2017 tarihini koyduk önüne. Aynı gün DP de önerge sundu Nisan 2018 dedi. Başbakan iki tarihe de ‘evet’ dedi. Yahu hangisini kabul ettin? Nasıl bir ciddiyetsizliktir bu? Kaçak dövüşmeyi bırak. Bir seçimin bir tarihi olur. Şimdi yeniden hodri meydan diyor. Biz de diyoruz ki bugüne kadar olmadığın halde bu kez nihayet ciddiysen yasal olarak mümkün olan en erken tarih için komiteye önerge getir, sen getirmezsen biz getireceğiz. Bakalım bu defa ne yapacaklar?”

 

KAYBEDECEK VE GİDECEKSİNİZ

CTP’nin hükümete çok güçlü şekilde gelmek istediğini kaydeden Erhürman, “halkımız bize tek başına iktidar şansı verirse bizim bu sınavı geçmememiz gibi bir şey söz konusu olamaz” dedi. Bu sistemi kendilerinden başka değiştirecek güce ve kadroya sahip hiçbir parti olmadığını kaydeden Erhürman, UBP ve DP hükümetinin icraatlarına onay alıp almadığını görmesi için bir an önce halkın önüne çıkıp bu imtihanı vermesi gerektiğini söyledi. “Sandığın gününü bekliyoruz. Bu halk da bunu bekliyor. Bu yapılanları yutacak değiliz” diyen Erhürman sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu seçimlerde bir şeye karar vereceğiz. Bu ilkel, bu hukuk ve kamu yararı tanımaz, bu vurdumduymaz politikalarla memleketi tarumar etmelerine, geleceğimizi çalmalarına izin verecek miyiz, yoksa halkımız buna bir dur diyecek mi? Gerçekten tarihsel bir dönemeçteyiz Her bir CTP’li, her bir Kıbrıslı Türk bu saatten sonra haysiyetimizi yerle bir edenlerden bunun hesabını sormaya mecburdur. Kaybedecek ve gidecekler. Bu sistemi biz değiştireceğiz. Kendimize de, halkımıza da inanıyoruz. Bu haysiyet mücadelesini birlikte vereceğiz”.

 

 

Bu haber toplam 2366 defa okunmuştur