1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “TC ile istişareden korkuyorlar”
“TC ile istişareden korkuyorlar”

“TC ile istişareden korkuyorlar”

CTP GEnel Başkanı Erhürman, CTP Meclis grubu ve bağımsız vekillerin önerdiği, UBP – YDP – DP Hükümeti’nin ise “hukuk yoluna başvursunlar” diyerek reddettiği “Türkiye’ye girişi engellenen Kıbrıslı Türk aydınlar” ile ilgili konuştu.

A+A-

CTP Meclis grubu ve bağımsız vekillerin önerdiği, UBP – YDP – DP Hükümeti’nin ise “hukuk yoluna başvursunlar” diyerek reddettiği “Türkiye’ye girişi engellenen Kıbrıslı Türk aydınlar” ile ilgili konuşan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Hükümete yönelik, “Türkiye Cumhuriyeti ile bu konuyu istişare etmekten kortular” ifadelerini kullandı.

Erhürman, Türkiye’ye gitme ihtimali olan tüm gazetecilerin ‘acaba girebilecek miyim?’ sorusunu sormak durumunda kaldığına dikkat çekerek, “Bu durum kabul edilemez” yorumunu yaptı.

Kanal SİM’de Meyil Adakul’un sunduğu “Geniş Açı” programına konulan Erhürman, Ünal Üstel’in “Hükümet olarak bu süreci üstleneceğiz” sözlerine ilişkin soru üzerine, “Bunu yapma niyetleri var mı, yok mu bilmiyorum, niyet okumayı da sevmiyorum ama biz öneriyi sunana kadar bu konu umurlarında olmadı” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti ile bu konuyu istişare etmekten kortular” diyen Erhürman, “Bir şeyi sormayı bile korku vesilesi haline getirdiler. Biz önergeyi verince savuşturmak için üstleniyoruz dediler. Üstleniyoruz söyleminden kastın ne olduğunu sorduk, örneğin ana muhalefeti sürecin içine dahil edecek misiniz diye sordum, ‘bilgi vereceğiz’ dedi” şeklinde konuştu.

“Bu işin takipçisi olacağız” diyen Erhürman, “Bu konu, memleketin gündeminden düşürülecek bir konu değil. 12 insanımızın yaşadığı travmatik bir durum var. Bunun ötesinde, toplumun geniş kesimleri de travmatize edilmiş durumda” dedi.

“Gazetecilerle konuşuyorum, her Türkiye’ye gitme ihtimali olan; ‘acaba girebilecek miyim?’ sorusunu sormak durumunda kalıyor” ifadelerini kullanan Erhürman, “Bu durum kabul edilemez” yorumunu yaptı.

Bu haber toplam 940 defa okunmuştur
Etiketler : ,