1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Saner: "Bu akşam YDP ve DP ile görüşeceğiz"
Saner: "Bu akşam YDP ve DP ile görüşeceğiz"

Saner: "Bu akşam YDP ve DP ile görüşeceğiz"

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, UBP Genel Başkan Vekili Saner'i hükümeti kurmakla görevlendirdi...

A+A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, UBP Genel Başkan Vekili Saner'i hükümeti kurmakla görevlendirdi.

UBP Başkan Vekili Ersan Saner, açıklama yapıyor.

İlk turda da görüşmeleri olduğunu anımsatan Saner, yine temasları bulunduğunu ifade etti.

6 Ekim’den beridir ciddi bir hükümet boşluğu yaşandığını kaydeden Saner, “Her zaman üzerimize düşen varsa yapacağımızı söylemişizdir” dedi.

Dün akşam YDP ve DP ile olan görüştüklerini kaydeden Saner, bu görüşmeleri sürdüreceğini, bu gece 3 parti ile resmi olarak bir araya geleceklerini açıkladı.

Özgürgün konusu…

Saner, Özgürgün’ün gelip gelmeyeceğine dair soruyu ise; “Özgürgün zaten UBP’nin bir Milletvekilidir, istediği an bizimle olabilir. Bu kendisinin yapacağı bir olaydır, kendi arzusuz ile ne yapacağına karar verecek.” dedi.

“Diğer partiler de nisap konusunda bize destek verecektir”

Nisap konusuyla ilgili de yorum yapan Saner, “2018 yılında Parlamento açıldıktan sonra nisap sağlamada iç tüzük değişiklik önerisi verilmişti. Bu tüzük önerisi de Meclis’te bulunuyor. Bu da gelip nisabı sağlamak konusuydu bu nedenle nisap sorunu yaşanacağını düşünmüyorum. Diğer partiler de bu konuda bize destek verecektir, inancım bu yönde. Hep birlikte bunu göreceğiz” şeklinde konuştu.

Bakanlık dağılımlarını yanıtlamadı

Bu geceki toplantıda, dün akşam konuşulan prensipleri konuşup altının doldurulacağını kaydeden Saner, bakanlık dağılımıyla ilgili bir bilgi paylaşmadı.

Saner, birazdan gerçekleştirilecek olan üçlü toplantı sonrası basın açıklaması yapılıp yapılmayacağına dair de net bir bilgi paylaşmadı.

Bu haber toplam 2220 defa okunmuştur
İlgili Haberler