1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tatar: Özersay’ı dörtlüden koparttım, Dışişleri Bakanı yaptım
Tatar: Özersay’ı dörtlüden koparttım, Dışişleri Bakanı yaptım

Tatar: Özersay’ı dörtlüden koparttım, Dışişleri Bakanı yaptım

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dörtlü koalisyon döneminde HP Genel Başkanı Özersay’ı “hükümetten koparttığını” söyledi, “Aldım Kudret’i Dışişleri Bakanı yaptım” dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Genç TV’de Mustafa Alkan’ın sunduğu “Er Meydanı” isimli programa konuk olarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Faiz Sucuoğlu’nun 23 Ocak seçimlerinin ardından kendisine sunduğu kabinede Tahsin Ertuğruloğlu’nun yer almadığını ifade eden Tatar, Sucuoğlu hükümetini istifaya sürükleyen Sunat Atun krizine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“İstişare edecektim istifa geldi. Zaten Cumhurbaşkanının yetkisi; Başbakan görevden alır, ben de uygularım şeklinde. Akşama kadar beklenseydi o yürürlüğe girecekti ama birkaç saat sonra istifa geldi.”

“Kiminle istersem ederim. İstişare etmek en doğal hakkım”

Konuyu kiminle istişare ettiğine ilişkin soru üzerine Tatar, “Kiminle istersem ederim. İstişare etmek en doğal hakkım” dedi. 

“Ek mesai ödenmiyor diye Meclis kapatılır mı, iş mi bu?”

Stenografların ek mesaiye kalmama eyleminin “kendisini üzdüğünü” söyleyen Tatar, “Ek mesai ödenmiyor diye Meclis kapatılır mı, iş mi bu? Çalışanlar Meclisi kapıyor. Bunları dürtenler olduğunu söylüyorum. Kasıtlı olduğunu düşünüyorum. Çok üzüldüm” şeklinde konuştu.

“Bu konuya girmek istemiyorum, bilgim yok”

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun “Ankara tarafından istenmediği” konusunun sorulması üzerine Tatar, “Bu konuya girmek istemiyorum, bilgim yok” şeklinde yanıt verdi.

Özel Jet Krizi sürecinde, dönemin Turizm Bakanı Ünal Üstel’in görevden alınmasını, hükümet ortağı Kudret Özersay’ın talep ettiğini açıklayan Tatar, “Ya Ünal’ı al ya da hükümeti bozuyorum dedi, ben de Ünal Bey’e bu hükümeti sürdürmek istediğimi söyledim. Kendisiyle bir sorunum yok. Bunu Ünal Bey de çok iyi biliyor” dedi.

Külliyenin temelleri 20 Temmuz’da atılıyor

Tatar 20 Temmuz’da Külliyenin temelinin atılmasının planlandığını belirterek, “Külliye demeyelim, Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi diyelim. Hem de Meclis binası da olacak. 20 Temmuz’da temel atılması yönünde bir plan var. Fuat Oktay Bey geldiğinde bu konu kesinleşir” ifadelerini kullandı.

“Benim kendi sıkıntım yok. Sarı bina bana yeter”

Tatar, külliye ile ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burası büyük bir projedir, biliyorsunuz o bölge askeri bir alandı. 400 dönümlük bir alandan söz ediyoruz, bunun 350 dönümü milli park olacak. İçerisinde Meclis ve Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi olacak. Bizim Cumhurbaşkanlığında 250 kişi çalışıyor. Benim kendi sıkıntım yok. Sarı bina bana yeter.”

“(Külliyenin) Takdirini Türkiye Cumhuriyeti yapıyor ben değil”

Program sunucusu Alkan’ın, “İnsanların sizden beklentisi, ekonomik krizde bu yapının yapımının ertelenmesi yönünde” şeklindeki sözleri üzerine Tatar, “insanlar bekleyebilir ama bu devlet işidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin böyle bir projesi var. Takdirini Türkiye Cumhuriyeti yapıyor ben değil. Biliyorsunuz buraya bir takım destekler veriliyor, bu da bu bağlamda TC’nin kendi takdiridir” dedi.

“Özersay’ı dörtlüden koparttım”

CTP – TDP – HP – DP dörtlü koalisyonu döneminde HP Genel Başkanı Özersay’ın Dışişleri Bakanlığı görevini yapmakta zorlandığını, yaptığı açıklamaların hükümeti rahatsız ettiğini ifade ederek, “Ben Özersay’ı hükümetten koparttım. Hükümet programına da iki devletliliği yazdım. Aldım Kudret’i Dışişleri Bakanı yaptım” dedi.

Mesut Genç’in Cumhurbaşkanlığı’na atanması… “UBP’ye fedakarlıklar yaptı”

HP’den ayrılıp UBP’den Milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Mesut Genç’in Cumhurbaşkanlığındaki danışman kadrosuna alınmasına “Bazı UBP’lilerin tepki gösterdiğine” dair soru üzerine Tatar, Genç’in UBP’ye “fedakarlık yaptığını” söyledi:

“Birkaç kişi rahatsız olmuş olabilir ama ayrıntılara girmek istemiyorum. Mesut Genç UBP’den aday olmuş bir insandır. HP’den koptular geldiler, bu 3 kişi Ersan Saner Hükümetine destek verdiler, bu sayede Saner Hükümeti kurulabildi. Sonra da UBP’den aday olmuş bir kişidir. Bundan kim rahatsızlık duyabilir ki? Ben o tepkiyi gösterenlere saygı duymuyorum. Bir UBP’linin danışman olarak atama yapmama tepki göstermesi doğru değil. Bu kişi UBP’ye fedakarlık yapmış bir kişidir. Birkaç kişi yazdı sosyal medyada, onların da başka hesapları var ben bilirim. Kimin ne yazdığını ben bilirim. Bu adam bir bankacı, şu kadar sene milletvekilliği yaptı, siyasetin içinde belli bir çevresi var, bu benim beğendiğim bir şey. İyi bir danışman olabileceğini düşündüm.”

 

 

Bu haber toplam 3136 defa okunmuştur