1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sucuoğlu: “Bu kadar aptal mıyım ki, rakibim bile olamayacak bir adaya bu şekilde saldırayım?”
Sucuoğlu: “Bu kadar aptal mıyım ki, rakibim bile olamayacak bir adaya bu şekilde saldırayım?”

Sucuoğlu: “Bu kadar aptal mıyım ki, rakibim bile olamayacak bir adaya bu şekilde saldırayım?”

Başbakan Ersan Saner'in görüntülerinin yer aldığı belirtilen ve yasa dışı olarak yayınlanan skandal videoya yönelik yargılama süreci ve yaşananları değerlendiren UBP Genel Başkan adayı Faiz Sucuoğlu, kurultaydaki diğer rakiplerini işaret etti.

A+A-

Başbakan Ersan Saner'in görüntülerinin yer aldığı belirtilen ve yasa dışı olarak yayınlanan skandal videoya yönelik yargılama süreci ve yaşananları değerlendiren UBP Genel Başkan adayı Faiz Sucuoğlu, kurultaydaki diğer rakiplerini işaret etti.

Sucuoğlu, Özgür Gazete'de Pınar Barut'a konuştu.

Söz konusu görüntüleri kimin yayınladığının konuşulmadığını ifade eden Sucuoğlu, “Esas tartışılması gereken konu ‘Saner ve benim bu yarıştan ekarte edilmemizin kime yarayacağı olmalı” dedi.

Aldığı tüm anket sonuçlarında çok yüksek oyla bulunduğunun altını çizen Sucuoğlu, “Ben bu kadar aptal birisi miyim ki benim rakibim bile olamayacak olan bir adaya bu şekilde saldırayım?” yorumunu yaptı.

Sucuoğlu, paylaştığı bazı detaylarda üstü kapaklı göndermelerle parti içindeki diğer kurultay adaylarını işaret etti.

 

“Herkes bunu biliyordu ama kimse konuşmuyordu”

Bu olaydan 4 ay önce haberiniz olduğu ve Ersan Saner’i uyardığınız doğru muydu sorusuna da yanıt veren Sucuoğlu, şöyle devam etti:  “Bu olay sadece benim değil, kime sorsanız haberi vardı. Özel bir durum ve sadece aileyi ilgilendiren bir durumdu. Ben kendi eşime dahi bahsetmedim. Müdahil olmadım. Diğer arkadaşlar gibi bunu kimseyle paylaşmadım. Bu konuyu Sayın Saner bile bilmesine rağmen dallandırıp budaklandırmak istememiş belli ki. Kendisinin bile bilmesine rağmen polise müracaat etmemesi, benim de taşıdığım bu hassasiyeti kendisinin de taşıdığını gösteriyor. Herkes bunu biliyordu ama kimse konuşmuyordu. Dünkü izlenimlerim bu yönde. Bana gelindi ve ben bunu kabul etmedim, bu konuyu konuşmayacağımı söyleyip geri çevirdim.”

 

“Bu görüntüleri kim insanlara servis etti? Önemli olan bu…”

 Parti içinden sizin gibi bu konuyu geri çevirmeyen birileri olmuş mudur sorusu üzerine ise Sucuoğlu; “Bu görüntüleri kimin yayınladığı çok önemli ama her ne halse bu konu konuşulmuyor. Bu görüntüleri kim insanlara servis etti? Önemli olan bu… Nereden atılırsa atılsın gerek TC gerek güney, teknolojik donanım ile bulunabilir.  Esas olayın, esas suçlunun konuşulmadığı, kim ne dedi ile uğraşılan başarılı bir algı yaratılıyor. Çirkefin kendisi konuşulmuyor, çok ilginç.” yanıtını verdi.

 

“Saner ve Benim bu yarıştan ekarte edilmemiz kime yarar?”

Birkaç sorunun yanıtının alınması gerektiğine değinen Sucuoğlu, bunları şöyle sıraladı:

“10 gün önce bir aday arkadaşımızın yakınları böle bir olayın geleceğini, ‘hazır olun, öyle şeyler yaşanacak ki inanamayacaksınız, Sucuoğlu’nu patlatacağız’ gibi cümleler kurdu. Bunu nereden biliyordular? Bunların adı konmalı. Yine çok önemli kişilerin yanında çalışanlar bir kasetçi arkadaşa gidip çeşitli tekliflerde bulundu. Bunun araştırılması gerek. Bunun yanında önce tutuklanan sonra iki gün serbest bırakılan bu kadın bu sürede neler yaptı? Bu iki gün içinde ne oldu? Kimlerle görüştü? Kimlerden direktif aldı? Bunlar araştırılsın. Esas tartışılması gereken konular aslında bunlar, Saner ve Benim bu yarıştan ekarte edilmemiz kime yarar? Esas bunlar tartışılmalı ama gözden kaçıyor. Kim kiminle birkaç saat içinde 20, 22 defa karşılıklı telefon görüşmesi yaptı? Hasta bir yakınınız bile olsa bunu yapmazsınız ama mahkeme süresince bu adaylardan biri tarafından yapıldı. Aldığım tüm anketlerde çok yüksek oylar aldım, hiç sonuçlarım düşmedi. Ben bu karda aptal birisi miyim ki benim rakibim bile olamayacak olan bir adaya bu şekilde saldırayım? Bu olay tam anlamıyla ters giden bir olay, bu yaşananlar mantığa sığmıyor. Ben %60’larda iken % 15’lerdeki rakibimle neden uğraşayım? Aptal olmam lazım…”

 

“Partinin kurultay için içine düştüğü durum içler acısı”

Partinin kurultay nedeniyle düştüğü durumu da değerlendiren Sucuoğlu, şunları ifade etti:

“İçler acısı. Bu olamamalıydı. Bu oyunlara gidilmemeliydi. Hakkaniyetli bir süreç olmalıydı. Defalarca bunu söyledim ama geçen sefer yaşananların bir benzerini aynı çevreler yaratmaya çalıştı. UBP bunu kusacaktır. İnsanlara nefret geldi. Her seferinde aynı ekip sahneye çıkıp aynı pislikleri ve düzenbazlıkları yapıyor. Özellikle geçen kurultay ve şimdi, bu menfaat çevrelerinin her türlü oyunu yapmaya devam edeceklerini gösteriyor.” dedi.

Sucuoğlu, son olarak parti içindeki disiplin kurulunun konuyla ilgili hareket etmesi gerektiğini de dile getirdi.


“Kurultay sonrası parti için bu çeteden kurtulacağız, kurultaydan sonra gereği yapılacak”

Gerek kurultay çalışmaları ve seçilmesi halinde ele alacağı projelerle gerekse video skandalıyla ilgili gün içinde gündemi farkı yayın kuruluşlarında değerlendirmeye devam eden Faiz Sucuoğlu, BRT ekranlarında Maşet + Programına da konuk oldu.

Sucuoğlu’nun açıklaması özetle şöyle:

“Kimse kusura bakmasın artık efendilik kalktı. Faiz bey b sefer her şeyi söyleyip karşınızda duracak. Duyduğumuz, elimize ulaşan birtakım şeyler var, anlatacağız ki halk olayın genelini görsün. Olay 10, 15 gün önceden hazırlanmış bir olaydı. Merak edenler, belli kişilerin facebook’larına baksınlar, ‘bekleyin göreceksiniz, Sucuoğlu’nu patlatacağız’ yazanlar oldu.

Şu ana kadar 12, 13 kez anket yapıldı, açık ara ben öndeydim. Yüzde yüz kazanacağım oy potansiyeli ile neden çok düşük oyu olan arkadaşımı hedef alayım?

Bu kapalı kapılar ardında oynan bir komplo.

İnsanlar beni biliyor, bu süreçte bile rahat olmamın sebebi de kendimden emin olmamdır. Bu nedenle dedim ki bu ispatlansın ben ülkeyi terk ederim.

Artık bundan sonraki sürede bu kişilerin partide yeri olmayacak, olmamalı. Artık herkes yeter diyor. Dünden beridir telefonlarım kilitlendi. Bize de partiye de ayıptır. Biz parti toparlansın istiyoruz ama adamlar parti üzerinden nemalanan çete. Bu çeteden kurtulacağız, kurultaydan sonra gereği yapılacak.

Görüşmeye geldiler, kovdum, eşime bile söylemedim, bu nedenle Saner’e de söyleme gereği duymadım. Çok kişisel bir olay. Bu çok eski bir olay ve bunu herkes biliyordu. Herkes biliyordu, sustu. Ben de biliyordum, unuttum, tamamen yok saydım. Eşime bile söylemedim. Bunlar çirkin şeyler. Diğer herkes gibi ben de gidip Saner’e söylemedim. Ama benim de söylememe gerek yoktu, biliniyordu.”

 

“Ya erken seçim hemen gündem gelir ya da kısa bir süre sonra”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatarın hükümetle ilgili beklemede kaldığını ifade eden Sucuoğlu, kurultay sonrası siyasetin şekilleneceğini anlattı.

Sucuoğlu, şöyle devam etti: “Hükümet ve Başbakan yok, kurultay sonrası yeni seçilecek olan arkadaşa yer verilir ve görevlendirme olur, taşlar yerine oturur. Yeni bir seçim hükümeti mi kurulur başka bir yol mu izlenir ona bakılır. UBP dışında aritmetik hesap tutmuyor, hükümet kurulması mümkün değil, bu nedenle bunu yapabilecek olan UBP’nin de içinde olması gerek. Teknokrat hükümet düşüncemiz olmadı, ne olacak bilmiyorum. Kurultay sonrası hep birlikte karar verilecek. Ya erken seçim hemen gündem gelir ya da kısa bir süre sonra. Bütçenin hızlı bir şekilde çalışılması lazım. Erken seçim tarihi belirlenirse muhalefet partileri bütçe için nisap konusunda sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum.”

 

“Parti tüzüğü güncellenecek”

Kurultayda seçilmesi halinde parti içi yapılacak projelere de değinen Sucuoğlu, şunları dile getirdi:

“Çok hızlı şekilde hemen çoğunluğu avukat olan 12 kişilik bir ekip kurup parti tüzüğünün güncellenmesini ele alacağım. Bu çok hızlı yapılmalı, 2-3 günde harekete geçip birkaç ay içinde çalışmalarımızda yol alacağız. Örneğin örgüt başkanını sormadan, birçok kalemi pas geçip partiye kayıt yapabiliyor. Bu olmamalı. Bu gibi bazı konuları tüzük çalışmasında ele alacağız.

Partide örgütsel yapılara çok büyük destek vereceğiz. Örgütsel yap zafiyete uğramamalı. Taban çok ama çok önemlidir.  Özellikle gençler ve kadınlara yönelik de çeşitli çalışmalar yapılacak. Örgütsel yapı maddi ve manevi olarak çok güçlendirilecek. Bunu yeniden ayağa kaldıracağız.”

 

Neden kurultayda elektronik oylama yok?

“Kurultayda neden UBP elektronik oylamaya geçemiyor?” sorusunu da yanıtlayan Sucuoğlu;

“Ülkeyi bekliyoruz, tecrübe istiyoruz. 8, 10 bin kişinin elektronik ortamda oy kullanması çok kolay değil. Önceden çalışma yapılmalı, zemin hazırlanmalı. Herkesten onay ve güven almalı. Üyelerimiz gelip katılım göstermeli. Katılım arttıkça yansıma daha güzel olur ve üyelerin partiye sahip çıktığının bir göstergesi olur.” şeklinde konuştu.

Üyelere de mesaj veren Sucuoğlu, “Parti başarısının hesabı yapılsın, evime geldi, hatırımı sordu hesabını değil. İnşallah yaşadığımız bu çirkin ve seviyesiz olaylar da arkamızda kalır ve bize yakışı şekilde kurultayımızı yaparız.” dedi.  

 

Ekonomideki gidişat, neler yapılmalı…

Ülke ekonomisine de değinen Sucuoğlu, bu konuyla ilgili ise özetle şunları dile getirdi:  

“Yeni kurulacak olan hükümet tamamen ekonomiye konsantre olmalıdır. İlgili çevrelerle gerekirse kampa girilip yıllık olarak hızlı bir plan ortaya çıkarılmalı. Ekonomiye yönelik komiteler kurulmalı. Yeni açılacak olan sektörlere yol açmalıyız. Artık paradan para kazanmayı öğrenmeliyiz. Başka türlü bunlardan çıkışımız olmaz, statüko devam eder. Borçlanma ile bu ülke bir yere varamaz. Tüm çabamız ekonomide değişim üzerine olmalı. Yeni bir finans bacağı oluşmalı. Nu görüşlerdeki hükümet ile koalisyon kurabiliriz. Nasıl refahı arttırabiliriz ona bakıp yasal çerçevede bunu yapmalıyız. İnsanımız gidip 10 TL’ye kasaptan kıyma istememeli… Kasamızda para olmalı. Aksi halde okul yapacağız, şunu yapacağız söylemleri ‘parası olmayan bir adamın ahkam kesmesine’ benziyor. Bu düşünceyle hareket edersek 6 veya 10 ay içinde bu kalkınma başlayabilir.”

 

 

Bu haber toplam 1766 defa okunmuştur