1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Suça bağlayıcı ifade vermeleri için zanlılar tehdit ediliyor”
“Suça bağlayıcı ifade vermeleri için zanlılar tehdit ediliyor”

“Suça bağlayıcı ifade vermeleri için zanlılar tehdit ediliyor”

Alayköy’deki evinde 15 Haziran’da öldürülen 45 yaşındaki Zehra Sorver cinayetiyle ilgili soruşturma sürerken, tutuklu buluna n eşi ve oğlunun avukatı, yeni bir iddiada bulundu

A+A-

 

Didem MENTEŞ

Alayköy’deki evinde 15 Haziran’da öldürülen 45 yaşındaki Zehra Sorver cinayetiyle ilgili soruşturma sürerken, cinayetle bağlantılı oldukları iddiasıyla tutuklu bulunan eşi L.S ve oğlu M.C.S.’nin tutukluluk süresi de 5 gün daha uzatıldı. Geçen duruşmada zanlıların avukatı tarafından yapılan “darp” iddialarına yönelik, temin edilen doktor raporunda bu iddialar doğrulanmadı. Zanlılarda darp izine rastlanmazken, avukat bu kez yeni bir iddiada bulundu. Avukat, polisin zanlıları “suça bağlayıcı ifade vermeleri” yönünde tehditte bulunduğunu ileri sürdü.

Geçen duruşmada zanlıların avukatı tarafından yapılan “darp” iddialarına yönelik, temin edilen doktor raporunda bu iddialar doğrulanmadı, “darp izine rastlanmadı” denildi.

“Taammüden adam öldürme”

Zanlılar L.S ve M.C.S., dün sabah yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Aysın Bilgin ve zanlıların avukatı Ali Hidayet mahkemede hazır bulundu. Savcı Bilgin, meseleyle ilgili olarak Müfettiş Muavini Emirali Gürler’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Gürler, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları mahkemeye aktardı.

Gürler, zanlıların ‘taammüden adam öldürme’ ve ‘adam öldürme’ suçlarıyla ilgili olarak zanlıların tutuklandığını açıkladı.

“Deliler zanlıları işaret ediyor”

Gürler, 15 Haziran 2017’de Alayköy’de Namık Kemal Sokak numara 2’de ikamet eden Zehra Sorver’in boğularak ve boğulma esnasında kafası yere vurularak öldürüldüğünü, ölme fiili sonrası tuz ruhu içirilmeye çalışıldığını söyledi. Soruşturma kapsamında eşi ve oğlunun tutuklandığını aktaran Gürler, olay mahallinden alınan deliller ve ifadelerin, bu fiili zanlıların işlediği işaret etmekte olduğunu Zanlıların 16 Haziran’da mahkemeye çıkarılarak 3’er gün tutukluluk alındığını kaydeden Gürler, bu süre içerisinde birçok kişiye soruşturma yapılıp, birçok kişiden ifade alındığını belirtti.

Avukat bu kez yeni bir iddiada bulundu. Avukat, polisin zanlıları “suça bağlayıcı ifade vermeleri” yönünde tehditte bulunduğunu ileri sürdü.

Emareler inceleniyor

19 Haziran’da zanlıların tutukluluk süresinin 4 gün daha uzatıldığını kaydeden Emirali Gürler, bu sürede maktüleye ve zanlılara ait cep telefonu dökümlerinin alınarak, çok yönlü soruşturulduğunu, olay mahallinden ve çevresinden alınan delilerin gerek KKTC’de gerekse TC’ye gönderilerek incelemeye alındığını aktardı. Gürler, yeni ifadelerinden başka ifadeler daha temin edildiğini, kamera görüntüleri mevcut olduğunu belirtti.

“Darp izine rastlanmadı”

Zanlıların bu sürede hastaneye götürülerek doktor raporu temin edildiğini aktaran Gürler, zanlıların 21 Haziran’da da Lefkoşa Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde muayene edildiklerini söyledi. Gürler, temin edilen doktor raporlarında herhangi bir darp izine rastlanmadığını söyledi. Gürler, söz konusu 2 adet doktor raporunu mahkemeye sundu.

Yargıç, savcı ve avukat söz konusu doktor raporlarını inceledi.

Avukattan “tehdit” iddiası

Soruşturmanın halen devam ettiğini aktaran Müfettiş Muavini Gürler, zanlıların 5 gün daha tutuklu kamlarını talep etti. Tutukluluk talebine itiraz etmeyen avukat Hidayet, zanlıların olay günü ve saati nerede olduklarını sordu.

Gürler, olay günü zanlıların A.B isimli kişin işyerinde olduklarını ancak o gün geçtikleri güzergahlarla ilgili bilgiler edindiklerini ifade etti. Avukat, polisin zanlıları “suça bağlayıcı ifade vermeleri” yönünde çok ciddi tehditte bulunduğunu ileri sürerek, zanlıların 2 gün doktor kontrolünden geçirilmelerini talep etti.

5 gün ek tutukluluk

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar ise huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirerek, zanlıların taammüden adam öldürme’ ve ‘adam öldürme’ suçlarıyla ilgili olarak zan altında bulunduğunu, tahkikatın devam ettiğini ve yapılması gerekenler odluğu gerekçesiyle zanlıların 5’er gün poliste tutuklu kalmalarına emir verdi. ayrıca her iki zanlının 2 gün doktor kontrolünden geçirilmelerine de direktif verdi.

Bu haber toplam 3076 defa okunmuştur
İlgili Haberler