1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. 'Sonbaharda artacak vakalar için hazırız’
'Sonbaharda artacak vakalar için hazırız’

'Sonbaharda artacak vakalar için hazırız’

Enfeksiyon kontrolünde uzmanlaşmış bir patolog olan Yardımcı Doçent Dr. Konstantinos Tsiutis, sonbahar ve kış aylarında coronavirüs vaka sayılarının artış göstereceğini ancak bunu göğüslemeye hazır olduklarını belirtti.

A+A-

Kıbrıs’ın güneyinde coronavirüs kaynaklı dünkü vaka sayıları gazetelerde yer aldı.

Alithia ve diğer gazeteler,Kıbrıs’ın güneyinde yapılan 2 bin 646 test sonucunda 2 yeni vakaya rastlandığını yazarken sağlık sorunu geçmişi bulunan 77 yaşındaki bir adamın da, tedavi gördüğü Mağusa Hastanesi’nde Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini yazdı.

Güneyde bugüne kadar nihai ölüm nedeni Covid-19 olan kişi sayısının 21’e, “SARS-CoV-2” pozitif olup da hayatını kaybedenlerin sayısının ise 28’e yükseldiğini yazan gazete Covid-19 nedeniyle ölen 21 kişiden, 73 yaş ortalamasıyla, 15’inin erkek, 6’sının ise kadın olduğunu belirtti.

Habere göre, Kıbrıs’ın güneyinde, dün çıkan 2 yeni vakayla birlikte, toplam vaka sayısı bin 490’a ulaştı.

Tsiutis: “Vakalar sonbaharda artacak”

Habere göre, Avrupa Üniversitesi’nde akademisyen olan, aynı zamanda enfeksiyon kontrolünde uzmanlaşmış bir patolog olan Yardımcı Doçent Dr. Konstantinos Tsiutis, sonbahar ve kış aylarında coronavirüs vaka sayılarının artış göstereceğini ancak bunu göğüslemeye hazır olduklarını belirtti.

Tsiutis, sağlık sisteminin deneyimle donatıldığını, halkın ise virüse karşı korunma tedbirleri konusunda eğitildiğini ifade etti.

Şu anda şekillenmekte olan süreçten dolayı duyduğu iyimserliği dile getiren Tsiutis, bunun; muhtemelen Ağustos ayı başında alınan tedbirlerden kaynaklandığını da söyledi.

Ülke kategorilerinde değişiklik

Alithia gazetesi, Kıbrıs Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına dayanarak, ülkeye giriş koşullarının düzenlenmesiyle ilgili epidemiyolojik görüntülerin baz alınmasıyla hazırlanan ülkeler listesinde değişikliğe gidildiğini yazdı.

Gazete, buna göre, “A” kategorisinde bulunan Macaristan, Slovakya, Slovenya ve Lihtenştayn’ın “B”; “B” kategorisindeki Monako ve Ruanda’nın “C”, Avustralya’nın ise “B” kategorisinden “A” ya alındığını yazdı.

Habere göre, bu düzenlemeler cumartesi gününden itibaren geçerli olacak.

Bu haber toplam 1807 defa okunmuştur
Etiketler :