1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Sertoğlu: Küçük hesaplar, büyük sıkıntı yarattı
Sertoğlu: Küçük hesaplar, büyük sıkıntı yarattı

Sertoğlu: Küçük hesaplar, büyük sıkıntı yarattı

UBP’nin Lefkoşa Belediyesi Başkan adayı Hasan Sertoğlu, bir seçim sürecinin geri bırakıldığını ancak bu süreçte küçük hesapların’ büyük sıkıntılar yarattığını söyledi.

A+A-

UBP’nin Lefkoşa Belediyesi Başkan adayı Hasan Sertoğlu, bir seçim sürecinin geri bırakıldığını ancak bu süreçte küçük hesapların’ büyük sıkıntılar yarattığını söyledi.

Yerel Seçim sonrası ilk kez açıklama yapan Sertoğlu, UBP’lilere ‘artık buna son verin’ çağrısında da bulundu.

“Bağımsız adaylık teklif ettiler, zig zag yapmadım”

Sertoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Sizlere hitap ederken Halkım ve Lefkoşalılar diye başladım. Çünkü çıkmış olduğum bu yolda Lefkoşa sınırları dışında da birçok dost ve arkadaşımızdan ciddi destek gördüm, ilgi gördüm, sevgi gördüm...

Seçim öncesi adaylığım gündeme geldiği zaman, pek çok insan bana bağımsız aday ol senin için kapı kapı gezelim, seni destekleyelim şeklinde tekliflerde bulundu.

Kendilerine şu yanıtı verdim, UBP bu ülkenin en köklü partilerinden bir tanesidir ve ben de 1993 yılından bu güne bu partinin bir üyesiyim. Hayatım boyunca hep dik durdum çünkü ben babamdan böyle öğrendim. Hiç bir zaman zig zag yapmadım, bunda sonra da yapmayacağım. Bir yerde ya varsın ya yoksun, benim kitabımda bir gün orda bir gün burada olmak kesinlikle yoktur. Dolayısı ile insanları yanıltmaya kandırmaya gerek yok  ben partimden aday olacağım dedim ve oldum.

“Dersler çıkarmalıyız”

Seçim sürecimiz böyle başladı. Bu süreçte hayatımız boyunca görmediğimiz tanımadığımız insanların sadece bize inandıkları için canla başla nasıl çalıştıklarına şahit olduk. Bir çok yeni insan tanıdık ve bu gün acısıyla tatlısıyla bir seçimi daha geride bıraktık. Herkes halkın kararına saygı duymalıdır. Bu demokrasinin bir gereğidir. Ancak sonuçlara saygı duymamız,  seçim sonuçlarını kendi açımızdan incelememize ve bu süreçten dersler çıkarmamıza engel olmamalıdır.

“Acı gerçeklerle yüzleştik”

“Seçim sonuçlarını incelediğimiz zaman maalesef yine bazı acı gerçeklerle yüzleşmek zorunda kaldık. Kişisel siyasi beklentilerle yapılan küçük hesaplar ne yazıktır ki bu seçim de önümüzdeki en büyük sıkıntı oldu. Bu olumsuzlukları bu gün bizler yaşadık, yarın başka aday arkadaşlarımız yaşayacak. Dolayısı ile buna artık bir son vermenin zamanı gelmiştir.

“Tarih bu bilinçle hareket etmeyenleri asla affetmeyecektir”

Gerçekten bu partiye gönül veren insanların emeklerinin çalınmasına artık asla izin vermeyeceğiz. Hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Bu oyunlara son vererek sadece ve sadece halkımız için ve ülkemiz için çalışmamız bu yönde uğraş vermemiz gerekmektedir. Şahsi menfaatler ve koltuklar gelip geçicidir. Kalıcı olan ülkemizdir. Herkesin bu bilinçle hareket etme zamanı şimdidir, tarih bu bilinçle hareket etmeyenleri asla affetmeyecektir.

Bu vesile ile bir kez daha, Hasan Sertoğlu olarak seçimlere katılma cesareti gösteren tüm aza adaylarını, muhtar adaylarını, belediye meclis üyesi adaylarını ve başkan adaylarını kazansın veya kaybetsin canı gönülden kutlar, şahsıma destek olan veya olmayan herkese sonsuz teşekkür eder, saygılar sunarım”.

 

Bu haber toplam 2385 defa okunmuştur