1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sennaroğlu: Gerekli prosedürü başlatacağım
Sennaroğlu: Gerekli prosedürü başlatacağım

Sennaroğlu: Gerekli prosedürü başlatacağım

Meclis Başkanı, UBP Milletvekili Önder Sennaroğlu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hükümetin istifasını onayladığına dair resmi yazıyı kendisine sunduğunu söyledi

A+A-

Meclis Başkanı, UBP Milletvekili Önder Sennaroğlu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hükümetin istifasını onayladığına dair resmi yazıyı kendisine sunduğunu söyledi, “Gerekli prosedürü başlatacağım” dedi.

Sennaroğlu, Cumhurbaşkanı Tatar’ın  Başbakan Ersan Saner’in yeni hükümet kurulana kadar görevine devam etmesini uygun gördüğünü de belirtti.


SENNAROĞLU: “YARIN ACİL GÜNDEMLE MECLİSİ TOPLANTIYA ÇAĞIRABİLİRİM”

Meclis Başkanı Sennaroğlu, Cumhurbaşkanı’nın davetiyle Cumhurbaşkanlığına geldiğini dün Başbakan Saner hükümetinin sunduğu istifanın onay yazısının bugün kendisine verildiğini söyledi.

“Bu aşamada ben gerekli prosedürü başlatacağım yasama gündeminde olan tüm yasalar kadük olacak” diyen Sennaroğlu, ülkeyi, insanları çok acil olarak ilgilendirilen Muhaceret Yasası ile  üreticinin kuraklık tazminatını alabilmesi için Genel Tarım Sigortası Fonu Bütçe Yasa Tasarısının acilen onaylanması gerektiğini belirtti.

Sennaroğlu, “Yeni üretim sezonu gelmiştir bunun beklemesi ertelemesi olamaz, üreticilerin parası kaynağı hazır olmasına rağmen, bütçe yasa tasarısı Mecliste yasallaşmadığı için bu ödemeler yapılamıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın, Ersan Saner’den yeni bir kabine oluşturulana kadar görevini devam ettirmesini istediğini kaydeden Sennaroğlu, Başbakanın aciliyeti olan konuları kendilerine iletmesi halinde yarın acil gündemle meclisi toplantıya çağıracaklarını söyledi.

Sennaroğlu, Meclise gittikten sonra tüm parti başkanlarıyla temas ederek durumun aciliyetini ileteceğini belirterek, ”Umarım olumlu bir tavır ortaya çıkar ve gerekirse danışma kurulunu toplantıya çağırır ve üzerimize düşeni yaparız” dedi.

Seçim tarihiyle ilgili sorular üzerine Sennaroğlu, “Bu beni aşan bir konudur, bu sürecin nasıl gideceği Cumhurbaşkanı’nın yetkisindedir o gerekli açıklamayı yapacaktır”  dedi. (tak)

 

Bu haber toplam 1527 defa okunmuştur