1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. SEÇİM HAVASI
SEÇİM HAVASI

SEÇİM HAVASI

Yerel seçime sayılı günler kala ittifak partilerin çalışmaları da hız kazandı.  İttifak konusunda önceden görüntü vermeyen parti liderleri yavaş yavaş sahaya indi, destek verilecek adaylarla boy gösterdi, seçim yarışı renklendi

A+A-

Didem MENTEŞ

24 Haziran’daki yerel seçime sayılı günler kala ittifak partilerinin çalışmaları devam ederken, parti liderleri de seçim havasına girdi.

İttifak konusunda önceden görüntü vermeyen liderler yavaş yavaş sahaya indi, destek verilecek adaylarla boy gösterdi.

Kırsal kesim belediyelerinde de destek verilecek bazı bağımsız adayların seçim çalışmalarına ittifak partilerin üyeleri birlikte hareket etti, ortaya güzel görüntüler çıktı.

 

Lefkoşa’da CTP ve TDP’den Harmancı’ya açık destek

Özellikle ittifak konusunda Başkent Lefkoşa’da iki parti kol kola girerek mevcut başkan Mehmet Harmancı’ya destek belirtti. Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Tufan Erhürman, 13 Haziran’da düzenlenen ‘Şüphesiz Lefkoşa Kazanacak’ şölenine katıldı.

Erhürman, şölende; “Lefkoşa için iyi olan Harmancıdır, Harmancı’nın arkasındayız’  diyerek, destek belirtti. Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı ve Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit’te yaptığı konuşmada Harmancı’nın Lefkoşa’yı yeniden ayağa kaldırdığını ifade etti. Gece içerisinde iki partinin lideri ve Mehmet Harmancı birlikte objektiflere poz verdi.

 

Güzelyurt’ta CTP, TDP ve DP ittifakı

İttifak konusunda Güzelyurt bölgesinde CTP’nin Güzelyurt Başkan adayı Osman Bican’a, TDP ve DP partileri destek verdi. 1 Haziran’da Güzelyurt’ta düzenlenen aday tanıtım gecesinde CTP Genel Başkanı ve Başbakan Tufan Erhürman yanısıra DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile TDP Genel Başkanı ve Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit yaptıkları konuşmalarda Bican’a desteklerini açıkladılar. Tanıtım gecesinin sonunda üç parti lideri yan yana durarak, alkış tuttuğu objektiflere yansıdı. 

 

Lefke’de de CTP ile TDP elele

CTP ile TDP ittifakı Lefke’de de hayat buldu. 31 Mayıs’ta CTP Lefke Belediye Başkan Adayı Aziz Kaya ve Belediye Meclis üyesi adayları tanıtıldı. CTP Genel Başkanı, Başbakan Tufan Erhürman ile CTP’li bazı milletvekili ve bakanların katıldığı tanıtıma, TDP Genel Başkanı Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ve TDP Genel Sekreteri Cemal Varoğlu da katılarak destek vermişti.

 

HP’den Değirmenlik’te CTP adayına destek

Halkın Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay ise Değirmenlik Belediyesi başkanlığı için CTP adayı Ali Karavezirler’e sosyal medya üzerinden açık destek belirtti. Sosyal medya hesabı üzrinden Karavezirler ile birlikte fotoğrafını paylaşan Özersay, “köyüm Değirmenliğe Ali Karavezirler gibi dürüst bir isim Belediye Başkanı olarak yakışır bence. Bölge halkının yararı için parti ayırmaksızın çalışacağına inanıyorum” dedi.

 

Beyarmudu’nda CTP, TDP ve HP ittifakı

Yerel seçime yönelik ittifak ile ilgili güzel görüntülerden biri de Beyarmudu’nda oldu. Beyarmudu Belediyesi için bağımsız aday olan Ethem Akmercan’a CTP,TDP ve HP destek belirtti. Geçtiğimiz hafta içerisinde HP Genel Başkanı Kudret Özersay, sosyal medya hesabından Ethem Akmercan’ın fotoğrafını paylaşarak, “Halkın Partisi olarak sevgili Etehm Akmercan'ın yanındayız. Bölge insanının çok yakından tanıdığı güvenilir kişiliğiyle ve yönetici olarak sahip olduğu tecrübe ile bu görevi olması gerektiği gibi yapacağına inanıyorum. Kendisine desteğimiz tamdır” dedi.

Aynı zamanda CTP’nin de destek verdiği Akmercan’ın seçim çalışmalarına TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve parti üyeleri ile Tarım Bakanı Erkut Şahali ve parti üyeleri katılarak destek verdi. Beyarmudu’nda CTP,TDP ve HP’nin birlikte hareket ettiği seçim çalışmaları fotoğraflarla ölümsüzleştirildi, ortaya güzel görüntüler çıktı.

 

Mağusa’da UBP ile DP’den ortak adaya destek

Öte yandan CTP, TDP, HP, DP’nin bazı bölgelerdeki ittifaklarına rağmen Mağusa bölgesinde ise Ulusal Birlik Partisi ile Demokrat Parti ittifakı söz konusu oldu. Her iki parti mevcut başkan İsmail Arter’e destek vereceğini açıkladı. Arter’in düzenlediği basın toplantısında DP Genel Sekreteri Afet Özcafer ve UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz da aynı karede yer aldı.

 

24 Haziran yerel seçimi

Bu arada 191 bin 153 kayıtlı seçmenin 734 sandıkta oy kullanacağı 24 Haziran’daki yerel seçimde, 28 belediye başkanlığı için 111 aday yarışacak. Ayrıca 1092 belediye meclis üyesi adayı arasından 280’i, 425 muhtar adayı arasından 184’ü ve 1043 ihtiyar heyeti üyesi adayı arasından 596’sı seçilecek.

Bazı köylerde ve mahallelerdeki muhtarlar ve ihtiyar heyeti üyeleri ise seçilmesi gereken sayı kadar veya daha az aday olduğu için seçilmiş sayıldı. Bu durumdaki yerlerde seçim yapılmayacak.  Muhtarlık seçiminde aday olan 54 kişi ve ihtiyar heyeti üyeliği seçiminde aday olan 356 kişi, seçilmiş ilan edildi.

 

İlçelere göre adaylar

Lefkoşa ilçesindeki belediyeler için 17, Mağusa’da 40, Girne’de 20, Güzelyurt’ta 3, İskele’de 28 ve Lefke’de de 3 başkan adayı var.

Meclis üyelikleri için adayların ilçelere göre dağılımı şöyle: Lefkoşa 268, Gazimağusa 358, Girne 211, Güzelyurt 45, İskele 170, Lefke 40.
Muhtar adaylarının 117’si Lefkoşa, 130’u Gazimağusa, 99’u Girne, 40’ı Güzelyurt, 115’i İskele ve 24’ü de Lefke ilçesinden.

İhtiyar heyeti üyelikleri için adayların ilçelere göre sayısal dağılımı ise şöyle: Lefkoşa 245, Gazimağusa 261, Girne 234, Güzelyurt 91, İskele 167 ve Lefke 45.

lefkosa.jpg
Lefkoşa’da CTP ve TDP liderlerinden Harmancı’ya destek

guzelyurt.jpg
Güzelyurt’ta CTP adayına TDP ve DP’den destek

degirmenlik.jpg
Özersay’dan, CTP adayı Karavezirler’e destek

beyarmudu.png
CTP ve HP Beyarmudu’nda ittifakta

lefke.jpg
Lefke’de de CTP ile TDP elele

magusa.jpg
Mağusa’da UBP ile DP aynı ismi destekliyor


yeniduzen-satin-aliniz-538.jpg

Bu haber toplam 2348 defa okunmuştur