1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Sanat müziğine doyulacak
Sanat müziğine doyulacak

Sanat müziğine doyulacak

Kıbrıs Türk Sanat Müziği Derneği Türk Müziği Konseri " Nazlı Çiçek " İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alacak

A+A-


İskele Belediyesi 4. Kültür ve Sanat günleri çerçevesinde  Kıbrıs Türk Sanat Müziği Derneği Türk Müziği Konseri  " Nazlı Çiçek " İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alacak. Konu ile ilgili olarak Kıbrıs Türk Sanat Müziği Derneği Başkanı Turgay Akalın şunları belirtti:
“Türk Sanat Müziği’nin çoğu makamının içinde yer aldığı zengin bir repertuarla karşınıza çıkıyoruz. Çoğu, yıllarca kulaklarınızda yer etmiş olan şarkıların  yanında, Kıbrıslı Türk bestecilerin eserlerinin de içinde yer aldığı bu repertuarla sizlere  tam bir Türk Müziği  keyfi yaşatacağımıza inanıyorum.
Derneğimizin temel amacı, KKTC’de Türk Sanat Müziği’ni en geniş kitlelere ulaştırarak sevilmesini sağlamak ve Kıbrıslı Türk bestecilerin eserlerini icra etmek yoluyla bir yandan onları çalışmalarında yüreklendirmek, öte yandan da Kıbrıs Türk kültür - sanat birikimine katkıda bulunmaktır.  Derneğin Şubat 2004 ‘de tescil edildiğimizden bu yana, bu amacımızı gerçekleştirmek için hayli yoğun çalışmalar yaptık. Bugüne kadar 22 halk, 3 televizyon konseri verdik.
Konserlerimizle Lefkoşa, G. Mağusa, Girne, İskele, Yeni Erenköy’deki Türk Sanat Müziği sevenlerine ulaşmaya çalıştık. Bu konserlerde, Türkiye’nin tanınmış Türk Müziği bestecilerinin eserlerine yer verirken, 22 Kıbrıslı Türk bestecinin 90’nı aşkın eserini de icra ettik.
Büyük bir sevinçle söyleyebilirim ki, bir çok sanatçı ile birlikte yüklendiğimiz bu misyon meyvelerini vermeye başlamış; ülkemizde bir çok koronun repertuarında ve çok değerli bazı sanatçılarımızın özel konserlerinde de Kıbrıslı Türk bestecilerin eserleri  geniş biçimde yer almaya başlamıştır.
  Özenle koruduğumuz, büyüyüp kökleşmesi, çiçek açması için uğraş verdiğimiz bu ‘Nazlı Çiçeğin’ yaşaması için bizlere vermekte olduğunuz destek her türlü takdire lâyıktır.
Özellikle İskele Belediyesinin maziden bugüne ulaşan geleneğini  sürdürerek, Kıbrıs Türk kültür ve sanat etkinliklerine kucak açması, desteklemesi, uluslararası etkinliklere taşıması onur vericidir.” YD

Bu haber toplam 1717 defa okunmuştur
Etiketler : ,