1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3.  “Polis polisi korumuyor”
 “Polis polisi korumuyor”

 “Polis polisi korumuyor”

Boğaz Karakolu’nda polis memurunun görevi başında ailesi ile tehdit edilmesi, polisin ailesinde tedirginliğe neden oldu.

A+A-

“BİZ KİMDEN KAÇIYORUZ?”… YENİDÜZEN’e konuşan polis eşi Serpil Güneş, eşinin işinde yaşanan bir olay nedeniyle tehdit aldığını ancak müdürlükçe korunmadığını savundu, mağduriyet yaşadığını anlattı. Güneş, “Eşim her nöbete gittiğinde biz de evden kaçıyoruz. Biz kimden kaçıyoruz?” diye isyan etti.

Dikmen’de devriye gezdiği esnada kasksız seyir halinde tespit ettiği 20 yaşındaki sürücüyü rapor ettiği iddiası ile sokak ortasında ailesi ile tehdit edilen polis memuruna ne karakol çavuşu ne de Polis Genel Müdürlüğü’nün sahip çıktığı ileri sürdürdü…

Devrim DEMİR

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Boğaz Polis Karakolu’nda görevli bir polis memurunun görevi başında ailesi ile tehdit edilmesi, polisin ailesinde gerginliğe neden oldu.

Dikmen’de 4 Nisan tarihinde devriye gezdiği esnada, kasksız bir ATV sürücüsünü tespit edip Boğaz Karakolu’na celp ettiği gerekçesi ile görevi başında 20 yaşındaki ATV sürücüsünün ağır hakaret ve tehditlerine maruz kaldığı iddia edilen polis memuru soluğu amirlerinin yanında aldı.

YENİDÜZEN’in edindiği bilgide, polis memuru, kendisini rapor ettiği iddiası ile önce hakaret eden daha sonra ailesine zarar vereceği yönünde tehditlerde bulunduğu öne sürülen gençle ilgili şikâyet dilekçesi yaparak ifade verdi.  

İddialara göre, görevi başındaki polisi görevinden men ve hakaret ettiği gerekçesi ile yasa çerçevesinde mahkeme emri ile tutuklanması gereken genç, polis memurunu tehdit ettikten sonra elini kolunu sallayarak olay yerinde bulunan babası ile arabaya binerek ayrıldı.

Olayın Girne Adli Şube’nin bilgisine getirildiği halde bahse konu şahıs ile ilgili hiçbir işlem yapılmadığı öğrenilirken, ilgili polis memurunun şikâyetinin de kayıt düşülmediği öğrenildi.

Polis memurunun eşi Serpil Güneş, yaşananların ardından isyan etti.

YENİDÜZEN’e konuşan Güneş, yaşadığı korku nedeniyle sağlığının bozulduğunu ve eşi nöbetçi ve ekstra görevde olduğu günlerde iki çocuğu ile birlikte göçebe hayatı yaşadığını anlattı.

“Polis bu olayı neden kapatmaya çalışıyor”

Polis memurunun eşi Serpil Güneş, eşinin işinde yaşadığı stresin ev huzurlarına yansıdığını ve polis müdürlüğünün bu duruma sessiz kaldığını kaydetti. Güneş, eşinin 4 Nisan günü işini yapmaya çalıştığı sırada kendini bilmez biri tarafından ağır hakaretlere ve tehditlere maruz kaldığını ilgili amirlerine gereken şikâyeti yapmasına rağmen duruma kayıtsız kalındığını öne sürdü.

Güneş, “Eşim beni bu olayın ardından hemen aradı. Bana hiç bir şey açıklamadı ve sadece çocukları alıp anneme gitmemi söyledi. Ben apar topar çocukları alıp yollara düştüm ve anneme gittim. Yaşadığım bu ani stres nedeniyle sağlığım bozuldu boğazıma indi elimizde raporlarımız var. Kendim için, çocuklarım ve eşim için çok endişelendim. Benim eşim polis ve polis bu olayı neden kapatmaya çalışıyor. Benim eşim görevi başında sokak ortasında herkesin içinde ağır hakaretlere maruz kalıyor, yetmiyor ailesi ile tehdit ediyor. Eşim bir polis olarak ifadesini yazıp ilgili yerlere vermesine rağmen, poliste kayıt bile düşülmüyor ilgili şahıs için hiçbir şey yapılmıyor” dedi.

“Bizim günahımız ne… Ben ve çocuklarım kimden kaçıyoruz?”

Serpil Güneş, yaşandığı iddia edilen tehdit olayının ardından iki çocuğu ile birlikte evde huzurları kalmadığını aktardı.

Eşinin nöbete gideceği ve ekstra göreve çağrıldığı gün evinde kalmaktan korktuğunu söyleyen Güneş, “Eşim işinde yaşadığı olayı bana anlattı. Vatandaş sokak ortasında polisi ailesi ile tehdit ediyor olaya tanıklık eden görgü tanıkları saldırganı sakinleştirmek için aracına sokmaya çalışıyor. Eşim ifade verdiği halde, tedirginliğini anlattığı halde ne karakol çavuşu nede bölge müdürlüğü duruma müdahale etmedi. Ben soruyorum bizim çocuklarımın günahı ne. Ben göçebe gibi eşim evden çıkarken biz de eşyalarımızı toplayıp çıkıyoruz. Ben ve çocuklarım kimden kaçıyoruz?” sözlerini kullandı.

Güneş: Polis tehdit ediliyor müdürlük ise izliyor

Polis eşi Serpil Güneş, eşinin ifadesinin kendi meslektaşları tarafından kayıt altına alınmadığını, kim veya kimler tarafından tehdit edildiğini bilmediği halde birilerinden kaçmak zorunda kaldığını söyledi.

Güneş, “Polis polise sahip çıkmıyorsa, vatandaşa kim sahip çıksın? Eşim polis, silahı var arkasında kocaman bir müdürlük var ancak ben polis eşi olarak iki çocuğumla tanımadığım birinden kaçıyorum. Yasada Polis görevinden men suçu var ancak bu şahıs ifade verildiği halde tutuklanmadı hakkında yasal işlem başlatılmadı. Polis tehdit ediliyor, müdürlük izliyor. Eşim işinde tehdit ediliyor ben kimler olduğunu bilmiyorum ama onlar benim evime kadar bizi biliyor bu mağduriyetimizi bilen polis müdürlüğü ise olayı sessizlikle izliyor. Biz böyle bir ülkede yaşıyoruz” dedi.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190408095402.jpg

 

Bu haber toplam 5557 defa okunmuştur
Etiketler : ,