1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. “Pahalılık satışları azalttı”
 “Pahalılık satışları azalttı”

“Pahalılık satışları azalttı”

Üreticinin ürettiğini satabildiği, alternatifin daha fazla olduğu, çeşit çeşit ürünlerin satışının yapıldığı Açık Pazar satıcıları zor günler geçiriyor.

A+A-

Hasan SADIKOĞLU
Derman PAÇA
Üreticinin ürettiğini satabildiği, alternatifin daha fazla olduğu, çeşit çeşit ürünlerin satışının yapıldığı Açık Pazar satıcıları zor günler geçiriyor.
Bir taraftan ürünlerin fiyatların artmasıyla birlikte azalan alışveriş diğer yandan bastıran sıcaklarla birlikte vatandaşların sokağa çıkmaması Pazar yerlerini olumsuz etkiledi.
YENiDÜZEN olarak, İskele’de her Cuma İskele Belediyesi ile Kuzey Kıbrıs Açık Pazarcılar Birliği işbirliğinde İskele Ecevit Meydanı’nda kurulan Pazar’ı ziyaret ettik.
Hem Pazar satıcıları hem de vatandaşlar ile konuştuk.  Pazarcılar satışların azalmasından, müşteriler ise yüksek fiyatlardan şikâyetçi…

Pazarcılar ne dedi?


Mehmet Köse: “Özellikle havaların sıcak oluşundan dolayı satışlarımız azaldı. Tabi ki büyük marketlerin açılması da pazar satışlarını olumsuz etkiliyor. Pazardaki fiyatlar ile marketteki fiyatlar aynı bu yüzden insanlar marketten alışveriş yapmayı daha cazip buluyor. Pazarda satmak için üreticiden aldığımız ürünler pahalı olduğu için bizde mecburen pahalı satmak zorunda kalıyoruz. Bu da hem bizi hem de müşterilerimizi olumsuz etkiliyor.”

Dilek Kara: “Pazarcılığa 18 yaşında başladım. Fiyatlar dengede değil bu yüzden satışlar çok kötü. Ürünler kaliteli fakat fiyatlar yüksek olduğu için ne üretici ne de satıcı kazanıyor. Yaşanan ekonomik kriz satışlarımızın düşmesine neden oldu.  Özellikle meyve fiyatları çok yükseldi. Örneğin:  Armut:6 TL, Elma:3,5 TL, Kayısı/Nektarin:5 TL, Üzüm:6 TL, Kiraz:9 TL. Ürünlerin Avrupa ve Türkiye’den ithal edildiği için fiyatlar bu kadar yüksek.”

Müşteriler ne dedi?


Mine Izzigil: “İskele Pazarı açılalı 2 yıl oldu. Kurulduğu günden itibaren buradan alışveriş yapıyorum. Meyve, sebze ve yeşilliklerin taze olduğu için pazardan alışveriş yapıyorum. Ayrıca pazardaki ürünlerin fiyatları daha uygun olduğunu düşünüyorum.”

Billy Gray: “Yaz aylarında Kıbrıs’a tatile geliyorum. Pazardaki ürünlerin taze ve ucuz olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden süpermarket yerine her hafta eşim ile pazardan alışveriş yapıyoruz.”

Haberin devamı Yenidüzen Gazetesi'nde

Bu haber toplam 2568 defa okunmuştur
Etiketler :