1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Özne pozisyonumuzdan çok şey kaybedeceğiz”
“Özne pozisyonumuzdan çok şey kaybedeceğiz”

“Özne pozisyonumuzdan çok şey kaybedeceğiz”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs’ın güneyinde yayın yapan Alithia gazetesinin "yarın müzakere masasına oturursak karşımızda Kıbrıslı Türkleri değil, İsraillileri, Rusları, Ukraynalıları ve İngilizleri bulacağız" yorumunu değerlendirdi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs’ın güneyinde yayın yapan Alithia gazetesinin "yarın müzakere masasına oturursak karşımızda Kıbrıslı Türkleri değil, İsraillileri, Rusları, Ukraynalıları ve İngilizleri bulacağız" yorumuna dikkat çekti, “Özne pozisyonumuzdan çok şey kaybedeceğiz” dedi.

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Erhürman, “çok uzun bir süreden beri gündemde tutmaya çalıştığımız, nüfus, toprak ve mülkiyet ile ilgili gelişmelere seyirci kalmaya devam edersek, bizim bu topraklardaki "özne" pozisyonumuzdan çok şey kaybedeceğimizden adım gibi eminim” vurgusu yaptı.

Erhürman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Güney Kıbrıs'ta yayın yapan "Alithia" gazetesi, KKTC'de yabancılara mülk satışıyla ilgili olarak, "yarın müzakere masasına oturursak karşımızda Kıbrıslı Türkleri değil, İsraillileri, Rusları, Ukraynalıları ve İngilizleri bulacağız" diyor. Sn. Hristodulidis'i de mülkiyet konusundaki pozisyonundan dolayı eleştiriyor.

Sn. Hristodulidis karşısında bizden başka birilerini görmekten rahatsız olur mu emin değilim!

Ama çok uzun bir süreden beri gündemde tutmaya çalıştığımız, nüfus, toprak ve mülkiyet ile ilgili gelişmelere seyirci kalmaya devam edersek, bizim bu topraklardaki "özne" pozisyonumuzdan çok şey kaybedeceğimizden adım gibi eminim!

 

Bu haber toplam 1855 defa okunmuştur
Etiketler : ,