1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Özersay: “Rum tarafı geçişlerin açılması için öneri yaptı, top bizim tarafta”
Özersay: “Rum tarafı geçişlerin açılması için öneri yaptı, top bizim tarafta”

Özersay: “Rum tarafı geçişlerin açılması için öneri yaptı, top bizim tarafta”

Özersay, “Rum tarafı açmak istemez” söylemi arkasına saklanmak yerine hemen harekete geçilmeli ve Bayram ertesi bu açılım hayata geçirilmelidir” dedi.

A+A-

Kıbrıs’ın güneyinin ‘geçişlerin başlaması’ için öneri yaptığının, basında çıkan haberlerle doğrulandığına işaret eden Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, “Rum tarafı açmak istemez” söylemi arkasına saklanmak yerine hemen harekete geçilmeli ve Bayram ertesi bu açılım hayata geçirilmelidir” dedi.

Özersay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, güneyin üç hafta kapanması nedeniyle önerinin görüşülüp karara bağlanamadığına da işaret ederken, şimdi topun bizim tarafta olduğunu, bu öneriye dönük olarak hangi şartlarla geçişlerin başlamasını istediğimizin hemen ortaya konması gerektiğini ifade etti.

Özersay’ın açıklaması şöyle:

“Bir süredir söylediğimiz husus dün Rum basınında yer alan haberle doğrulandı. Rum tarafı 21 Nisan’da yapılan iki toplumlu sağlık komitesi toplantısında iki taraf arasındaki kapılardan geçişlerin başlaması için bir öneri yaptı. Ancak hemen ertesinde güney üç hafta kapandığı için bu öneri görüşülüp karara bağlanamadı. Şimdi top bizim taraftadır. Biz de bu öneriye dönük olarak hangi şartlarla (aşılı olmak veya son 24 saatte yapılmış pcr testi olması, geçişin günü birlik olması vb) geçişlerin başlamasını istediğimizi hemen ortaya koymalıyız.

Yani Rum tarafı iddia edildiği gibi kapıların açılmasına bu saatten sonra karşı çıkamaz çünkü açılma önerisi bizzat o taraftan geldi. Bizim asıl dikkatli olmamız gereken husus ise sadece bazı kapıların değil tümünün eş zamanlı açılmasında ısrarcı olmaktır. Çünkü özellikle bazı kapıların mesela Lokmacı ve Derinya kapılarının açılması bizim için yaşamsaldır.

Özetle “Rum tarafı açmak istemez” söylemi arkasına saklanmak yerine hemen harekete geçilmeli ve Bayram ertesi bu açılım hayata geçirilmelidir çünkü bu GERÇEKÇİ ve GEREKLİ bir açılımdır.

Bu haber toplam 2437 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler