1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Okulda yaşanan taciz iddialarının sorumlusu Eğitim Bakanıdır”
“Okulda yaşanan taciz iddialarının sorumlusu Eğitim Bakanıdır”

“Okulda yaşanan taciz iddialarının sorumlusu Eğitim Bakanıdır”

Lefkoşa’da bir okulda, hademe olarak görev yapan kişinin öğrencileri taciz ettiği iddialarıyla ilgili konuşan KAMU-İŞ Başkanı Serdaroğlu: “Haklarını savunarak grev yapan hademelerin yerine hiçbir inceleme yapmadan alelacele alım yaparlarsa olacağı budur"

A+A-

Lefkoşa’da bir ortaokulda hademe olarak görev yapan kişinin beraberindeki iki kişiyle birlikte ortaokul öğrencilerini taciz ettiği iddialarıyla ilgili konuşan KAMU-İŞ Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, “Haklarını savunarak grev yapan hademelerin yerine hiçbir inceleme yapmadan alelacele  alım yaparlarsa olacağı budur.  Sorumlu Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Müsteşarı Aytunç Şirket’tir” dedi.

Serdaroğlu, grevdeki hademelerin yerine alınanlar arasında 10’a yakın hademenin sabıkalı olduğu yönünde duyumlar aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Çocuklarımız en kıymetli varlıklarımızdır. Bir şirkete bu kadar yetki verilemez.  Bu hademelerden sabıka kaydı istendi mi? İstendiyse bu insanlar okullarda nasıl işe alındı? Veliler endişe içinde. Yaşanan bu kaostan sorumlu olanlar Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Müsteşarı Aytunç Şirket’tir. Üzülerek söylüyoruz. Bu tarz yönetim şekli olduğu sürece, okullarımızda dehşet verici bu olaylar yaşanmaya devam edecek.

Hâlbuki yıllardır o okullarda çalışan, denenmiş, bilinen ve tüm öğrencilerimizle adeta aile gibi olan hademelerimizle bu okullarımız güvenliydi. 

Ama onlar sırf iş garantisi istediler, toplu iş sözleşmesi hakkı istediler diye sokağa atıldılar. Yerlerine alınan kişilerin kimler olduğunu da mahkemeye yansıyan olayda gördük. Bu gibi olayların devam etmemesi için kamuoyunun bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi önemlidir. Çocuklarımızın güvenliği birinci önceliğimiz olmalıdır.”

Bu haber toplam 1737 defa okunmuştur