1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Müzik, müzik, müzik…
Müzik, müzik, müzik…

Müzik, müzik, müzik…

Araştırma şirketi Nielsen'in raporuna göre ABD'de yılın ilk yarısında hip hop ve R&B (Rythm and Blues) albümleri ilk kez rock albümlerinden fazla sattı…

A+A-

Ersin KAŞİF

 

ABD'de hiphop ve R&B ilk kez rock müziği geçti

 

Araştırma şirketi Nielsen'in raporuna göre ABD'de yılın ilk yarısında hip hop ve R&B (Rythm and Blues) albümleri ilk kez rock albümlerinden fazla sattı.

Nielsen, 1992'den bu yana ABD'de müzik piyasasındaki eğilimleri de inceliyor.

Şirket 2017'nin ilk yarısı için yaptığı listede, sadece normal ve dijital albüm satışlarını değil, internet üzerinden dinlenen şarkıların verilerini de topladı.

Nielsen'in verileri, hip-hop ve R&B'nin ABD'de müzik piyasasının yüzde 25'ini oluşturduğunu, rock müzik için ise bu oranın yüzde 23'te kaldığını gösterdi.

İNTERNET ETKİSİ

Hip hop ve R&B'nin rock müziği geçmesinin nedeninin, internet üzerinden dinlenen şarkılar olduğu belirtiliyor.

Zira albüm satışlarında rock müziğin hakimiyeti sürüyor.

Normal albüm satışlarının yüzde 43'ü rock müzik olurken, dijital albüm satışlarının da yüzde 37'si bu türde.

İnternet üzerinden dinlenen şarkılarda ise yüzde 29 ile hip-hop ve R&B hakimiyeti var. İnternet üzerinde rock ve pop müziğin dinlenme oranı da yaklaşık bu düzeyde.


Lara Di Lara ve plak

Lara Di Lara'nın iki yıl aradan sonra dinleyiciyle buluşan ikinci stüdyo albümü "Hazineler İçindesin" şimdi de plak formatıyla müzikseverlerle buluşuyor. Sony Music etiketiyle yayınlanan albümün plak formatında 15 şarkı yer alıyor. Prodüktörlüğünü kendi üstlendiği bu albümde Lara Di Lara'ya, co-prodüktör olarak Burak Irmak eşlik ediyor...

Müziğini "Gözümden, içimden, kafamdan, sesimden; toprak, hava ve suda olan bitenler hakkında" diyerek tanımlayan Lara Di Lara, yumuşak vokali ve dinleyeni başka sulara taşıyan yorumuyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Söz ve müziklerde Lara Di Lara imzasını gördüğümüz albümde, Melih Cevdet Anday'ın "Çok Güzel Şey" şiirini besteleyen sanatçı, albüme adını veren "Hazineler İçindesin"de de yine değerli yazar Melih Cevdet Anday'dan esinlendi. "İyiyim Ama Değilim" ve "Giderken" parçalarında Norveçli trompetçi Gunnar Halle, "Buluşmuşuz Aslında"da Selim Saraçoğlu ve "Bencil"de neyzen Ercan Irmak'ı duyduğumuz albümde, Ertuğrul Güney, Berke Can Özcan, Feryin Kaya, Alican İpek gibi değerli müzisyenler yer alıyor.

 

Bu haber toplam 1734 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 327 Sayısı

Adres Kıbrıs 327 Sayısı