1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Maliye Bakanlığı ile KTAMS arasında TİS imzalandı
Maliye Bakanlığı ile KTAMS arasında TİS imzalandı

Maliye Bakanlığı ile KTAMS arasında TİS imzalandı

Maliye Bakanlığı ile KTAMS arasında, devlette sözleşmeli çalışan, turist rehberlerini ve av koruma görevlilerini iş güvencesine kavuşturmayı amaçlayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

A+A-

Maliye Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) arasında, devlette sözleşmeli statüde çalışanlar, Turizm ofisleri müze ve ören yerlerdeki rehber ve personel ile av koruyucularının iş güvencesine kavuşturulmasını amaçlayan toplu iş sözleşmesi imzalandı
Toplu iş Sözleşmesine, Maliye Bakanı Serdar Denktaş ve KTAMS Başkanı Güven Bengihan imza koydu. İmza sırasında Bakanlık Genel Koordinatörü Çelebi Ilık ve Bakanlık Müdürü Elif Pekri de hazır bulundu. 
Maliye Bakanlığında gerçekleşen imza töreninde konuşan Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bugün imzalayacakları sözleşmeyle, devlette çalışan turizm rehberleri, turizm ofisi çalışanları ve av koruma görevlilerinin belli bir iş güvencesine kavuşacağını belirtti.
“Güvenceye kavuştum artık çalışmasam da olur gibi bir düşünceyle hareket eden de olursa onları da sendikayla birlikte durduracağız” diyen Denktaş, bu kişilerin sözleşmenin ardından daha motive olmuş şekilde çalışacağına inandığını söyledi.
BENGİHAN
KTAMS Başkanı Güven Bengihan da, bugün imzalayacakları toplu iş sözleşmesinin örgütlü mücadele noktasında bir ilk olduğunu belirterek, bu imzayla müze ve ören yerlerinde çalışan rehber ve diğer personelle av korucularının bundan sonraki çalışma hayatıyla ilgili özlük hakları ve görevlerinin güvence altına alınacağını kaydetti.
KTAMS’ın hiçbir zaman görevini suiistimal eden, yasalara aykırı davranan birini savunmadığına işaret eden Bengihan, bu sözleşmenin kamuda görevini ifa eden insanların çalışma hayatlarında daha başarılı olabilmelerinin önünü açacağına, çalışma huzuru ve motivasyon sağlayacağına inandığını belirtti.
Bengihan, hükümet adına Maliye Bakanlığı’na teşekkür etti.

Bu haber toplam 1689 defa okunmuştur
Etiketler : ,