1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mahkeme, LTB çalışanlarını haklı buldu
Mahkeme, LTB çalışanlarını haklı buldu

Mahkeme, LTB çalışanlarını haklı buldu

Haklarının gasp edildiği gerekçesi ile mahkemeye başvuran sekiz Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanı, haklı bulundu.

A+A-

Fehime ALASYA

“Haklarının gasp edildiği” gerekçesi ile mahkemeye başvuran sekiz Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanı, haklı bulundu.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Rauf Kürşat huzurunda, Yüksek İdare Mahkemesi’nde (YİM) dün okunan kararda, mahkemede çalışanların 2010 yılında işe alındığının tespit edildiği açıklandı.

Dün açıklanan kararla, mahkemeye başvuran sekiz Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanının haklarının iade edilmesine karar verildi.

Lefkoşa Türk Belediyesi bünyesinde, 2010 yılından bu yana, aydınlatma, park ve bahçe gibi bölümlerde çalıştırıldığını iddia eden sekiz çalışan, LTB Kültür-Sanat Bölümü’nde çalışmadığını kanıtladı, mahkeme çalışanları haklı buldu.

Mahkemenin aldığı karar ile çalışanlar, 2010 yılında, aynı dönemde işe başlayan pek çok LTB çalışanı ile aynı haklara sahip duruma gelmiş olacak.

Bu kararla belediye yeni bir düzenlemeye giderken, çalışanların hakları da eşitlenecek.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Rauf Kürşat huzurunda, görülen davada Avukat Enver Öztürk ve Feridun Öztürk hazır bulunurken, Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanları da mahkemeyi takip etti.  

Çalışanların 2010 yılında işe alındığını tespit eden Yüksek İdare Mahkemesi (YİM), çalışanların haklarının gasp edildiğine karar verdi. 

‘Göç yasasından önce’ işe aldıkları tespit edildi

Cemal Bulutoğluları Başkanlığı döneminde, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin, belediye bünyesinde istihdam yaptığı halde çalışanlarını belediyedeki Kültür Sanat Kurumu’nda çalışıyor gibi gösterdiği ve işe giriş tarihlerinde oynamalar olduğu gerekçesiyle sekiz LTB çalışanı tarafından açılan davada, çalışanlar haklı bulundu.  

Mahkemenin aldığı bu karar ile çalışanların Kamu Görevlilerinin maaş ve özlük haklarının düzenlenmesi yasasından (Göç yasasından) önce işe aldığı tespit edildi.

Avukat Enver Öztürk “Belediye çalışanı iken başka bir kurumun çalışanlarıymış gibi gösterilmeleri kabul edilemezdi”

Mahkemede, tespit edilecek olan dava masraflarının ise belediye tarafından ödeneceği belirtildi.

Karar sonrası YENİDÜZEN’e kısa bir açıklama yapan Avukat Enver Öztürk, “Bu insanlar belediye çalışanı iken başka bir kurumun çalışanlarıymış gibi gösterilmeleri kabul edilemezdi. Nitekim mahkeme de iddialarımızı haklı buldu.

Çalışanlar, Kültür-Sanat Bölümü’nde değil de temizlik, aydınlatma, park ve bahçe gibi bölümlerde çalıştırılıyordu. Bu ortaya çıktı.” dedi.

 

yeniduzen-satin-aliniz-583.jpg

 

Bu haber toplam 5269 defa okunmuştur
Etiketler : ,