1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Londra'da saldırı, 7 ölü!
Londra'da saldırı, 7 ölü!

Londra'da saldırı, 7 ölü!

İngiltere'nin başkenti Londra'nın merkezindeki Londra Köprüsü'nde bir minibüs yayaların üzerine sürüldü

A+A-

SAAT:07.00

 

Londra Köprüsü'de meydana gelen saldırıda 7 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıyı gerçekleştiren 3 kişi polis tarafından vurularak öldürüldü. Olayda yaralan 48 kişi hastaneye kaldırıldı. Polis, saldırganların önce minibüs ile yayaların üzerine sürdüğünü ardından araçtan çıkıp köprüdekileri bıçaklama başladığını açıkladı. Polisin verdiği bilgiye göre saldırganlar üzerine sahte bomba düzenekleri olan yelekler giyiyordu.


 

İngiltere'nin başkenti Londra'nın merkezindeki Londra Köprüsü'nde bir minibüsün yayaların üzerine sürüldüğü bildirildi.

Olayın gerçekleştiği Londra Köprüsü trafiğe kapatıldı.

Görgü tanıkları, olayda çok sayıda kişinin yaralandığını bildirildi en az 2 kişinin de yaşamını yitirdiğini aktardı. Olayın bir kaza mı yoksa bir saldırı mı olduğu konusu ise henüz netlik kazanmış değil.

BBC'ye konuşan bir görgü tanığı, beyaz bir minibüsün aniden yoldan çıkarak 5 yada 6 kişiye çarptığını kaydetti. Diğer kaynaklara göre, olayda çok daha fazla kişinin yaralandığını bildiriyor.​

Londra polisinden yapılan açıklamada, polis ekiplerinin ve acil servis görevlilerinin Londra Köprüsü'nde gerçekleşen olayla ilgilendiği kaydedildi.

img_5178.jpg

Polis, olayın detaylarına ilişkin bilgi vermezken, sosyal medya platformlarından yapılan paylaşımlarda ise saatte ortalama 80 kilometre hızla ilerleyen beyaz bir minibüs şöförünün aracını kaldırımda yürüyen yayaların üzerine sürdüğü öne sürüldü.

img_5177.jpg

Londra Ambulans Hizmetlerinden yapılan açıklamada da, "Londra Köprüsü'nde yaşanan olaya müdahale ediliyor. Lütfen bölgeye gitmeyiniz." uyarısı yapıldı.

'BIÇAKLA YARALANAN KİŞİLER VAR'

Reuters'a konuşan bir kaynak, olay yerinde bıçakla yaralanan kişiler gördüğünü aktarırken, bazı görgü tanıkları ise silah sesleri duyduklarını bildirdi.​

Bu haber toplam 11211 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler