1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Londra'da büyük yangın... En az 12 ÖLÜ!
Londra'da büyük yangın... En az 12 ÖLÜ!

Londra'da büyük yangın... En az 12 ÖLÜ!

Yangını söndürmek için 200 itfaiyeci görev yapıyor. Yangında can kaybı olduğu belirtildi.

A+A-

İngiltere'nin başkenti Londra'nın batısında bulunan Kuzey Kensington bölgesindeki 24 katlı Grenfell Tower binasında dün günün ilk saatlerinde büyük bir yangın çıktı.

Çıkış nedeni henüz belli olmayan yangında en az 12 kişi yaşamını yitirdi, 68 kişi de yaralandı.

Geceyarısı itibarı ile yangının yer yer devam ettiği ve binadan dumanların yükseldiği kaydedildi. Yapılan tahminlerde, yangın çıktığı sırada binada 400 ile 600 kişinin bulunduğu belirtiliyor.


SAAT: 16.30

 İngiltere'nin başkenti Londra'da 24 katlı binada çıkan yangında yaralananların sayısının 74'e çıktığı bildirildi.

Londra polisi, başkentin batısındaki Latimer Road semtinde bulunan binada yerel saatle 01.00'de (TSİ 03.00) çıkan yangında yaralanan ve dumandan etkilenen 20'si kritik 74 kişinin, başkent genelindeki 6 hastanede tedavi gördüğünü aktardı.

 


SAAT: 12.00

İngiltere'nin başkenti Londra'da 120 dairenin bulunduğu 27 katlı bir apartmanın ikinci katında çıkan ve bütün binayı saran alevlerin söndürülmesine çalışılıyor.

İlk belirlemelere göre en az 50 kişi hastaneye kaldırıldı, altı kişi hayatını kaybetti. Londra itfaiyesi yangında çok sayıda kişinin kurtarıldığını açıklarken, itfaiye ekiplerinin 19 ve 20'inci kata kadar çıkmayı başardığını belirtti.


SAAT: 08.00

Londra'nın batısında bulunan Latimer Road'da 27 katlı bir bina yanıyor. İngiltere yerel saati ile 01.16'da başladığı belirtilen yangını söndürmek için 200 itfaiyeci görev yapıyor. Yangında can kaybı olduğu belirtildi.

Londra Emniyet Teşkilatı bina ve çevresinde tahliye işlemlerinin yapıldığını söylerken BBC'den Andy Moore binanın çökmesinden endişe duyulduğunu belirtti.

Binada 120 daire olduğu ve bazı bina sakinlerinden haber alınamadığı belirtiliyor.

Yetkililer yerel saatle 06:00 itibariyle 30 yaralının 5 ayrı hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Televizyon sunucusu George Clarke, binadan 100 metre uzakta olmasına rağmen üzerinin külle kaplandığını aktarırken üst katta kalan bazı kişilerin el fenerleriyle yardım istediğini ve dışarı çıkamadıklarını söyledi.

İki kişinin duman zehirlenmesi nedeniyle tedavi gördüğü açıklanırken yetkililer binadan çıkamayan kişiler olup olmadığı konusunda bir açıklama yapmadı.

BBC'ye konuşan görgü tanıkları, binanın içinde yardım isteyen insanlar gördüklerini, bazılarının ailelerini arayarak yangın merdivenlerinde de yangın olması nedeniyle binadan çıkamadıklarını söylediğini anlattı.

Binada yakınları olan insanlardan bazıları, yakınlarına ulaşamadıklarını aktarıyor.

Alt katlardan birinde patlayan bir buzdolabı nedeniyle çıktığı sanılan yangının, 100’den fazla daire bulunan binanın dış cephesi plastik malzemeyle kaplı olduğu için hızla yayıldığı ileri sürüldü.

y1-001.jpg

y2-001.jpg

y3-001.jpg

y5.jpg

Bu haber toplam 4800 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler