1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Londra saldırısının failinin kimliği belli oldu
Londra saldırısının failinin kimliği belli oldu

Londra saldırısının failinin kimliği belli oldu

İngiltere'nin başkenti Londra'da dün parlamento binası önünde düzenlenen saldırganın İngiltere doğumlu Halit Mesut (Khalid Masood) olduğu açıklanırken, olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı

A+A-

Saldırganın İngiltere doğumlu Halit Mesut (Khalid Masood) olduğu açıklandı. İngiliz polisi, önceki gün başkentin merkezindeki Westminster bölgesinde gerçekleşen saldırının failinin 52 yaşındaki Halit Mesut olduğunu duyurdu. Otomobiliyle köprü üzerindeki yayaları ezdikten sonra bir polisi bıçakla öldüren saldırgan etkisiz hale getirilmişti.
Saldırganın İngiltere'nin güneydoğusundaki Kent bölgesinde doğduğu, son dönemde ise ülkenin ortasındaki Batı Midlands bölgesinde ikamet ettiği belirtildi.
İngiliz polisinin açıklamasında, Halit Mesut'un daha önce adam yaralama, kamu düzenini bozma ve silah bulundurma suçlarından hüküm giydiğini, ancak daha önce terör bağlantılı herhangi bir olayla suçlanmadığı bilgisine yer verildi. 
Açıklamada ayrıca kişinin saldırı niyetine veya planına ilişkin önceden bir istihbarat bulunmadığı ve devam eden soruşturmaların kapsamında da yer almadığı belirtildi.
İngiliz polisi saldırıda kullanılan otomobilin Birmingham kentinde kiralandığını ortaya çıkardı.

Birmingham'da gece yarısı 6 noktaya operasyon düzenlendi ve 7 kişi gözaltına alındı. Saldırganın İngiliz polisi tarafından daha önce sorgulandığı belirtildi. 

 

Bu haber toplam 3762 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler