1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Lefkoşa’yı UBP ve DP zihniyetinden kurtaracağız"
Lefkoşa’yı UBP ve DP zihniyetinden kurtaracağız

"Lefkoşa’yı UBP ve DP zihniyetinden kurtaracağız"

CTP-BG Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayı Kadri Fellahoğlu, sivil toplum örgütleri ziyaretleri kapsamında bugün TÜRK-SEN ve Kıbrıs Türk Emekliler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

A+A-


CTP-BG Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayı Kadri Fellahoğlu, sivil toplum örgütleri ziyaretleri kapsamında bugün TÜRK-SEN ve Kıbrıs Türk Emekliler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı ülkenin tarihinde ilk kez anayasa, yasa, tüzük ve nizamın kalmadığına dikkat çekti. Yapanın yanına kaldığı bir süreçten geçildiğini vurgulayan Bıçaklı, "Örnek verecek olursak toplumun malı olan KTHY batırıldı. Ama batıranların ceza aldığını görmedik ve bizim için bu defter kapanmadı" dedi.
BIÇAKLI: YAŞANANLARDAN UBP SORUMLU
LTB'nin bugün içinde bulunduğu durumun aslında ülkenin içinde bulunduğu durumun küçük bir fotoğrafı olduğuna değinen Bıçaklı, LTB'nin bugünkü durumunun tek sorumlusunun belediye başkanı ve meclis üyeleri olmadığını aynı derecede UBP'nin de sorumluluğunun olduğunu ifade etti.
Belediyenin borç yükünün altında Bakanlar Kurulu’nun imzasının da bulunduğunu anlatan Bıçaklı, "Siyasi etik diye bir şey vardır. Ama bu anlayanlar için geçerlidir. Bu yükümlülüklerin altında imzası olan insanlar sandalyelerinde otururken buna onay vermeyen muhalefet meclis üyeleri istifa ederek şimdi onların yerine seçim yapılacak" diyerek Lefkoşalı ve Kıbrıslının bunu iyi okuması gerektiğini belirtti. Ülkede siyasi dik duruşu ve geçmişi ile saygın bir yere sahip olan kişilerden birisinin de Kadri Fellahoğlu olduğuna dikkat çeken Bıçaklı göreve gelmesi halinde kendisine başarılar diledi.
TOLGAY: BU ENKAZI KALDIRMAK ÇOK ZOR
Kıbrıs Türk Emekliler Cemiyeti Genel Başkanı Mustafa Tolgay ise CTP-BG Belediye Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ve ekibini, kendilerini ziyaret ettikleri için duydukları memnuniyeti dile getirerek başarılar diledi. Hasbelkader 8 yıl belediyelerden sorumlu müsteşarlık görevinde bulunmuş bir kişi olduğunu söyleyen Tolgay, kişisel inancının belediyedeki enkazın kaldırılmasının çok zor olduğunu belirtti.
FELLAHOĞLU: ENKAZ EDEBİYATINA SIĞINMAYACAĞIZ
CTP-BG LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu da ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda belediyenin son iki dönemde popülist yaklaşımlarla batırıldığını ama kendilerinin göreve gelmeleri halinde enkaz edebiyatına sığınmadan belediyeyi ayağa kaldırmak için kolları sıvayacaklarını ifade etti. LTB'yi bu hale getirenlerin yeniden göreve talip olmalarının bir anlam taşımadığını söyleyen Fellahoğlu, "UBP ve DP'nin yönetim anlayışı nedeniyle belediye batmıştır. Belediyeyi bu hale getiren anlayıştan kurtuluş beklemek anlamsızdır. Ben ve ekibim belediyeyi bu zihniyetten kurtarmak için yola çıktık" dedi.
AŞIRI BORÇLANMA VE İSTİHDAM…
Belediyenin bugün yaşadığı iki büyük sorun olduğuna değinen Fellahoğlu, bunların aşırı borç ve kontrolsüz istihdama dayalı organizasyonsuzluk olduğunu sözlerine ekledi. Aşırı borç yükünden dolayı belediyenin devlet katkısının tamamına yakınının özel bankalara verildiğini belirten Fellahoğlu, bu yüzden yeniden borç yapılandırılmasına gidilerek sendika ile varılacak uzlaşma çerçevesinde gelir-gider dengesi sağlanarak bu sorunların aşılabileceğine dikkat çekti.

Bu haber toplam 2028 defa okunmuştur
Etiketler : , ,