1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Lefkoşa’da pano krizi
Lefkoşa’da pano krizi

Lefkoşa’da pano krizi

7 Nisan’da yapılacak Lefkoşa Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde “bilbord” krizi yaşandı. YSK’nın emri ile CTP ve DP’ye ait bazı reklam panoları kapatıldı.

A+A-


Lefkoşa’da seçim heyecanı erken başladı. 7 Nisan’da yapılacak Lefkoşa Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde “bilbord” krizi yaşandı. YSK’nın emri ile CTP ve DP’ye ait bazı reklam panoları kapatıldı.
Bundan bir ay önce, kentin çeşitli yerlerine asılan DP ve Mustafa Arabacıoğlu’na ait panolara uzun süre dokunulmazken, dün bir şikayet üzerine yeni asılan bazı “CTP reklam panoları” beyaz kağıtlarla örtüldü.
YSK’nın açıkladığı “propaganda” döneminin başlamadığı gerekçesi ile önce bazı CTP panoları beyaz kağıtlarla örtüldü, daha sonra ise DP’ye ait panolara müdahale edildi. Yüksek Seçim Kurulu’na bu yöndeki şikayeti kimlerin yaptığı bilinmezken aylarca DP’ye ait panolara dokunulmaması dikkat çekti. CTP tarafından yeni yeni yerleştirilmeye başlayan panoların şikayet üzerine kapatılması bazı gerginlikleri de beraberinde getirdi. Kimi reklam ajansları kendilerine ait olan reklam panolarındaki afişlerin örtülmesini, ya da kaldırılmasını kabul etmedi. Polisle reklamcılar arasında tartışmaların da yaşanmasına neden olan kriz sonunda akşam saatlerinde CTP ve DP’ye ait reklam panolarının bir kısmı kaldırıldı, bir kısmı da beyaz kağıtlarla örtüldü. YSK’ya bu yöndeki şikayeti kimin yaptığı öğrenilemedi.
(YENİDÜZEN)

Bu haber toplam 1925 defa okunmuştur
Etiketler : ,