1. HABERLER

  2. YEREL YÖNETİM

  3. Lefkoşa Çocuk Merkezi açıldı
Lefkoşa Çocuk Merkezi açıldı

Lefkoşa Çocuk Merkezi açıldı

LTB, çocuklara okul destek programı, İngilizce dersi ve sanatsal, kültürel ve sportif atölyelerle hizmetler sunacak Lefkoşa Çocuk Merkezi’ni hizmete sundu.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), çocuklara okul destek programı, İngilizce dersi ve sanatsal, kültürel ve sportif atölyelerle hizmetler sunacak Lefkoşa Çocuk Merkezi’ni hizmete sundu.
LTB’den yapılan açıklamaya göre, çocukların çok yönlü kişisel gelişimlerini teşvik edecek Lefkoşa Çocuk Merkezi, hafta içi Salı’dan Cuma’ya 13.30-16.30 saatleri arasında, bölgedeki çocuklara okul destek programı, İngilizce dersi ve atölyelerle hizmet verecek ve her çocuğun öncelikle kendi değerini ve potansiyelini keşfetmesi sağlanacak.
El Ele Çocuk Merkezi ve Yeni Dünya Engelsiz Aktivite Merkezi’nin ardından LTB tarafından hayata geçirilen Lefkoşa Çocuk Merkezi’nin açılış törenine, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, bazı Belediye Meclis üyeleri, Arabahmet İlkokulu öğretmenleri, Arabahmet Muhtarı Ali Sarı ve okulda eğitim gören çocuklar katıldı.

Harmancı: “Bu şehirde yaşayan her çocuğun tüm haklara eşit erişim şansına sahip olması için sorumlulukla çalışıyoruz”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı merkezin açılışında yaptığı konuşmada, Lefkoşa’da yaşayan her çocuğun tüm haklara eşit erişim şansına sahip olması için sorumlulukla çalıştıklarını söyledi. 
Harmancı, “Merkezimizin ilk etapta hizmet vereceği Arabahmet İlkokulu öğretmenlerine iş birlikleri ve katkıları için teşekkür ederim. LTB olarak Surlariçi bölgesinde gelişen sosyal hayatın kamusal açılımlarla desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Haklara ve hizmetlere erişimin bölge fark etmeksizin eşit şekilde sağlanması, tüm renklerin bir arada yaşadığı Lefkoşa’mız için çok önemlidir. Bu merkez toplumsal barışın da bir parçası olacak. Amaç öğretmenlerimizin özveriyle yetiştirdiği çocuklarımıza ek bir katkı sunarak, çevreye duyarlı, günümüz teknolojisine uyumlu, özgüveni ve sosyal becerileri yüksek bireylerin yetişmesine destek olmaktır.” dedi. 

“Demirpençe: “Merkezin her hafta yaklaşık 60 çocuğa hizmet vermesi hedefleniyor”

Toplum Çalışmaları Şubesi Sorumlusu Sibel Taçay Demirpençe de, ilkokula giden ve okul sonrası aktivitelerine ulaşmada zorluk yaşayan çocuklara hizmet vermek üzere çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.
Demirpençe, “'Lefkoşa Çocuk Merkezi’nde çocukların derslerine destek olmak amacıyla yapılacak okul destek programı ve İngilizce derslerinin yanı sıra yaratıcı drama, müzik, ileri dönüşüm atölyesi, deneysel bilim atölyesi, jimnastik, sanat terapisi gibi atölyeler de düzenlenecek. Ayrıca bilgisayar eğitimi ve robotik kodlama derslerinin yapılabilmesi amacıyla çok yakında Teknoloji Odası faaliyete geçirilecek olup bu odanın ekipmanları Kuzey Kıbrıs Turkcell katkıları ile sağlanacak. Merkezin her hafta yaklaşık 60 çocuğa hizmet vermesi hedefleniyor” dedi.

Aslanses: “Bu merkezler sosyo-ekonomik yapısı yeterli olmayan bölgeler için çok büyük bir katkı sağlayacak”

Arabahmet İlkokulu öğretmeni Ahmet Aslanses ise, bölgede açılan bu yeni merkezin açılışında bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, emeği geçen herkese teşekkür etti. Aslanses, “Buna benzer merkezlerin açılması sosyo-ekonomik yapısı yeterli olmayan bölgeler için çok büyük bir katkı sağlayacak. Buranın da hem eğitim hem de sosyal yaşama çok önemli bir katkı sağayacağından eminiz” dedi.

Bu haber toplam 2416 defa okunmuştur
Etiketler : ,