1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ledra’da “çözüm” çağrısı
Ledra’da “çözüm” çağrısı

Ledra’da “çözüm” çağrısı

Kıbrıslı yurtseverlerin uzun süredir Ledra caddesinde sürdürdüğü barış eylemleri, dün akşam da devam etti.

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Kıbrıslı yurtseverlerin uzun süredir Ledra caddesinde sürdürdüğü barış eylemleri, dün akşam da devam etti.  Çözüm konusundaki kararlılığını gösteren Kıbrıslı tüm toplumlar, barışseverler, ilericiler, işçiler, entelektüeller, eylemciler, 7'den 77'ye pek çok insan Lokmacı ara bölgede 14. kez buluştu.

Kıbrıs'ın güneyinden kuzeyine dek barikatları aşan insan kalabalığı şarkılar, danslar, sloganlarla barış mesajı verdi, liderlere "çözüm" çağrısı yaptı. Unite Cyprus Now gönüllülerinin başlattığı eylem, her gün biraz daha büyüyor, katılım artıyor.

Eylemde şu bildiri dağıtıldı:

“Bu grup, liderlerden, hemen şimdi birleşik bir Kıbrıs talep etmek için eylemler düzenlemek amacıyla Kıbrıslılar tarafından kuruldu. Bizler, bu ülkede hiçbir zaman barış göremeyen nesillerin çocukları ve çok daha iyi bir geleceğe layık çocukların anne-babalarıyız. Bizler, mevcut durumun utanç verici olduğuna inanan Kıbrıslılarız. Bizler, birleşik bir Kıbrıs’ın bölünmüş bir Kıbrıs’tan daha iyi, daha güçlü, daha müreffeh olacağını bilen Kıbrıslılarız. Bizler, oturup da liderlerin Kıbrıs’ta barış şansının ellerimizden kayıp gitmesine izin vermesini izlemeyecek Kıbrıslılarız. Eğer kalbimiz sizlere de aynı şeyleri söylüyorsa bize katılın.”

Bu haber toplam 2205 defa okunmuştur
İlgili Haberler