1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Kurum çalışanı sınavda birinci geldi”
“Kurum çalışanı sınavda birinci geldi”

“Kurum çalışanı sınavda birinci geldi”

Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Başkanlığı’nda açılan III. Derece II. Sınıf İdare Memuru münhal sınavı sonuçları tartışma yarattı

A+A-

220 kişinin başvurduğu sınava, KHK’da çalışan iki ismin katılması, bir personelin de birinci gelmesi ‘şaibe iddialarını’ da beraberinde getirdi.

KAYRAL: EK GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDIK, İDDİALAR GERÇEK DIŞI… Eleştirilerle ilgili YENİDÜZEN’e konuşan KHK Başkanı Kamil Kayral, diğer sınavlara kıyasla bu sınavda ek güvenlik önlemi aldığını aktardı, iddiaları reddetti. Kayral, alınan tedbirler ile ilgili hem Akıncı, hem de Erhürman’ı bilgilendirdiğini de dile getirdi.

 

Ayşe GÜLER

Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Başkanlığı’nda açılan III. Derece II. Sınıf İdare Memuru münhal sınavı sonuçları tartışma yarattı.

220 kişinin başvurduğu sınava, KHK’da çalışan iki ismin katılması, bir personelin de birinci gelmesi ‘şaibe iddialarını’ da beraberinde getirdi.

2 Aralık’ta yapılan sınav sonucunda birinci olan kişinin Sınav İşleri Müdürlüğü’nde bilgisayar operatörü olarak çalıştığı öğrenildi. Sınava katılan diğer kişinin ise başkanlık da sekreter olarak hizmet verdiği belirtildi.

85 kişinin ‘60 puan barajını’ geçtiği sınavda, 12 kişi istihdam edilecek.

Eleştirilerle ilgili YENİDÜZEN’e konuşan KHK Başkanı Kamil Kayral, diğer sınavlara kıyasla bu sınavda ek güvenlik önlemi aldığını aktardı, iddiaları reddetti.

Kayral, alınan tedbirler ile ilgili hem Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hem de Başbakan Tufan Erhürman’ı bilgilendirdiğini de dile getirdi.

 

f2-001.gif

 

Geçmişte de benzer iddialar gündeme gelmişti…

Kamu Hizmeti Komisyonu’nda yaşanan münhal tartışması, akıllara 2016 yılında kamuoyuna yansıyan iddiaları getirdi.

Hatırlanacağı üzere; 2 Temmuz 2016’da da KHK’da Sınav İşleri Müdür Muavinliği için münhal açılmış, kurumda çalışan bir kişi 96 puanla birinci gelmişti.

Söz konusu sınav sonuçları incelendiğinde; birinci gelen kişinin puanı ile ikinci gelen arasında yarı yarıya fark olduğu görülmüştü.

Bu durum, kamuoyunda uzun süre tartışılmıştı.

 

4 maddelik ek güvenlik önlemi…

Kayral, Sınav İşleri Müdürü Mehmet Öznaçar’a gönderdiği, hem Akıncı hem de Erhürman’a dağıtımını yaptığı resmi yazıda alınan 4 maddelik ek güvenlik önlemlerini sıraladı.

Buna göre; KHK’dan iki personelin de sınava katılması nedeniyle soru bankasından kesinlikle hiçbir sorunun kullanılmayacağı belirtildi.

Mevzuat ve diğer soruların 1 Aralık 2018’de şifreli gelecek sorular hariç, uzmanlar tarafından güvenli bölgede yeniden hazırlanacağı dile getirildi.

Uzmanların her zaman olduğu gibi, diğer personelle birlikte sınav başladıktan yarım saat sonra güvenli bölgeden çıkarılacağı kaydedildi.

 

“İşlemler, Şefik tarafından denetlenecek”

Ek önlemler kapsamında; Başbakanlık Personel Dairesi Müdürü’nün belirlenecek zamanda güvenli bölgeye alınacağı, herhangi hata olmaması için gerekli istişarenin yapılacağını ifade edildi.

Personel Dairesi Müdürünün de diğer personel gibi güvenli bölgeden sınav başladıktan yarım saat sonra çıkarılacağını resmi yazıda yer aldı.

Güvenli bölgedeki tüm işlemlerin komisyon üyesi Nilgün Şefik tarafından denetleneceği ve kendisinin verileceği talimatlara uyulacağını belirtildi.

 


 

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral:

 

“Personelin sınava girmesini engelleyemem”

 

f1-001.gif

 

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral, sınav öncesinde her türlü tedbiri aldığını söyledi.

Kayral, KHK’da çalışan iki personelin de sınava katılacak olması nedeniyle ilk kez ek güvenlik önlemi uygulaması yapıldığını ifade etti.

Ortaya atılan iddiaların gerçekleri yansıtmadığını belirten Kayral, “Personelin sınava girmesini engelleyemem. Sınava giren kişilerden biri sekreterim. O da sınavda 17. geldi” şeklinde konuştu.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181213093938.jpg

 

Bu haber toplam 6693 defa okunmuştur
Etiketler :