1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kişisel bozukluk tespit edildi”
“Kişisel bozukluk tespit edildi”

“Kişisel bozukluk tespit edildi”

Mağusa Kaza Mahkemesi önünde görevli 3 basın mensubuna saldıran ve Kıbrıs Gazetesi muhabiri Sedef Boşnak’ı ciddi şekilde darp eden H.A dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı...

A+A-

Mağusa Kaza Mahkemesi önünde 9 Mayıs tarihinde görevli olan Kıbrıs Gazetesi muhabiri Sedef Boşnak, Kıbrıs Postası muhabiri Nadire Bahadi ve serbest gazeteci Gamze Pir Baykur’a fotoğraf çekmelerini engellemek için saldıran ve muhabir Sedef Boşnak’ı belinden kavrayarak cama vurmak suretiyle ciddi şekilde darp eden  H.A dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargı huzuruna çıkarıldı. 9 Mayıs 2018 tarihinden beri cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak bulunan ve dün “Ciddi darp”, “Uygunsuz tavır ve hareket” ve “Rahatsızlık” davalarından itham edilen sanık Acar, suçlarını kabbul etti. Sanık hakkındaki karar ise 24 Mayıs tarihinde açıklanacak.

Gerekli ilaç tedavisini kabul etmedi...

 H.A, önceki celse avukatının talebi üzerine Barış Sinir ve Ruh Hastalıkları Hastanesine sevk edilmişti. Hastaneye sevk edilen sanık hakkında doktor tarafından düzenlenen sağlık raporu dünkü celsede mahkemeye emare olarak sunuldu. Konu raporda sanığın her hangi bir psikiyatrik hastalığı tespit edilmezken, sanığın kişisel bozukluk teşhisi nedeniyle ilaç tedavisinin uygun görüldüğü ancak sanığın ilaç tedavisini kabul etmediği belirtildi.

Boşnak’ı belinden kavrayıp cama vurmuştu...

H.A, 9 Mayıs tarihinde, Mağusa Kaza Mahkemesi önünde, uyuşturucu suçundan dolayı mahkemeye çıkarılan kız kardeşinin fotoğrafını çekmek için bekleyen gazeteci Sedef Boşnak, Nadire Bahadi ve Gamze Pir Baykur’a el kol hareketleri yapıp öfkeli ve yüksek bir sesle bağırarak “Kimi çekiyorsunuz? Makinenizi kırarım” diyerek saldırmıştı. Akabinde H.A, Sedef Boşnak’ın üzerine yürüyerek bel kısmından tutup mahkemenin giriş kapısındaki cama vurmak suretiyle müşteki Boşnak’ı ciddi şekilde darp etmişti. H.A’nın  “Darp” suçundan 3, “Rahatsızlık” suçundan ise 2 sabıkası bulunuyor.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, davanın kararını açıklamak üzere davayı 24 Mayıs tarihine erteledi. Sanık Acar, karar gününe değin cezaevinde tutuklu kalacak.

 

 

Bu haber toplam 1950 defa okunmuştur
Etiketler : ,